Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2014/08/14/143990/

Проросійські фанати продовжують керувати Держархівом - депутат

14.08.2014
Після звільнення з посади голови Державної архівної служби Ольги Гінзбург установою керує її заступник - прихильник "русского мира".

Про це заявив голова комітету ВР з питань свободи слова Микола Томенко.

За словами депутата, Державною архівною службою продовжує керувати "людина з відверто "українофобською" ідеологією" – перший зам голови Держархіву Віктор Воронін, який політично співпрацював разом із Дмитром Табичником, зокрема, лобіював встановлення в центрі Києва пам'ятника Дмитру Столипіну.

"Окрім того, вся та ж Гінзбург О.П., у свій час призначена за квотою Комуністичної партії України, продовжує "піклуватися" архівною службою як помічник Міністра юстиції України", наголосив голова комітету.

Томенко заявив, що звернувся до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням утрутитися в дану ситуацію.

Як відомо, у квітні 2014 року Кабмін звільнив з посади голови Державної архівної служби Ольгу Гінзбург, яка керувала Держархівом у 2006-2008 і 2009-2010 і 2011-2014 роках.

До призначення вона була народним депутатом від Компартії України, до парламенту - інженером, секретарем парткому і замдиректора ВАТ "Конотопський арматурний завод". За освітою - інженер-механік.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".