Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2016/11/2/149284/

АНОНС: Презентація книжки про Волинський конфлікт відбудеться в Кам'янці-Подільському

02.11.2016
Український інститут національної пам’яті, видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля" та Центр досліджень визвольного руху запрошують на презентацію книжки Володимира В'ятровича "За лаштунками "Волині-43". Невідома польсько-українська війна" в Кам'янці-Подільському.

Ця книжка – чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття. Автор пропонує поглянути на події 1943 року на Волині у контексті історії двох народів до, під час та після Другої світової війни. В основі дослідження — свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової та УПА, що були головними дійовими особами трагедії, яка тривала не один рік.

Хто ховався й далі ховається за лаштунками цих подій? Хто отримує політичні дивіденди з історії протистояння двох найчисленніших європейських народів, що виборювали свою державність під владою імперій? Читач отримає можливість сформувати власну думку про події не на основі медійних повідомлень чи політичних спекуляцій, а за допомогою фактів і документів, а також аналізу сучасних політичних та інформаційних кампаній.

5 листопада, 11.00

Місце: історичний факультет Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (старе місто)

Вхід вільний

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".