Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/04/20/149706/

На Дніпропетровщині пам'ятник невідомому офіцерові намагалися здати на брухт. ФОТО

20.04.2017
Двоє невідомих мешканців Дніпра зрізали й намагалися вкрасти бронзовий пам'ятник Невідомому офіцерові, що здати на брухт.

Про це інформує Цензор.НЕТ з посиланням на Департамент комунікації Національної поліції.

Пам'ятник Невідомому офіцерові є частиною меморіального комплексу "Братська могила мирний жителів - жертв фашизму та невідомого радянського воїна". Він розташований у лісопарковій зоні неподалік с. Кільчень Магдалинівського р-ну Дніпропетровської обл.

Факт осквернення меморіалу зареєстровано 19 квітня. Зловмисників удалося затримати на місці злочину.

Памятник Неизвестному офицеру на Днепропетровщине пытались украсть для сдачи в металлолом 01

Крадіжку намагалися скоїти двоє мешканців Дніпра, які ніде не працюють. Чоловіки встигли порізати бронзову конструкцію на частини і вже вантажили її на автомобіль, щоб вивезти й здати на брухт. Поруч із ними співробітники поліції виявили три газові балони із системою для газової різки, газовий ключ, саперну лопату й троси.

Памятник Неизвестному офицеру на Днепропетровщине пытались украсть для сдачи в металлолом 02

Памятник Неизвестному офицеру на Днепропетровщине пытались украсть для сдачи в металлолом 03

У даний час слідче відділення магдалинівської поліції внесло даний факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України (осквернення могили).

За скоєне зломисникам загрожує штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до 6 місяців, обмеження волі терміном до 3-х років або позбавення волі на тйо самий строк.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".