Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/05/16/149792/

Верховна Рада заборонила георгіївську стрічку

16.05.2017
Парламент ухвалив закон про заборону виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки.

Відповідний законопроект підтримали 238 народних депутатів, інформує "Газета по-українськи".

"Георгіївська стрічка стала символом окупаційної війни Російської Федерації проти України. Ці стрічки сьогодні носять ті, хто розв'язав війну проти України, щоденно стріляє у наших воїнів, вбиває жителів... Від Майдану і до сьогодні цей символ став символом російської агресії та елементом дестабілізації у країні", — сказав спікер Андрій Парубій перед винесенням питання на голосування.

Результати голосування по фракціях

"Пропоную проголосувати цей закон, щоб люди не втручалися в бійки, а викликали поліцію. Поліція складатиме адмінпротокол, суд його розглядатиме. Якщо будуть законні підстави, щоб особи, які використовують цю стрічку, платили штрафи до бюджету держави", — пояснив депутат з "Народного фронту" Антон Геращенко перед голосуванням.

Під крики "Ганьба" захищав символ сепаратистів нардеп від "Опозиційного блоку" Нестор Шуфрич.

"1941 року відновили георгіївську стрічку як гвардійську. А 1943 року Орден Слави отримав відповідні кольори як солдатський орден. Ми сьогодні відмовляємося від нашої слави, слави наших предків. Відмовляємося від історії. Отже, ви відмовляєтеся від майбутнього", — виголосив Шуфрич.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".