Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/10/27/151386/

У селі Волоському замість Котовського поставили пам'ятник волоському горіху. ФОТО

27.10.2017
У суботу, 21 жовтня, в селі Волоське, що на Дніпропетровщині, відкрили пам'ятник волоському горіхові.

Триметровий монумент розташовується на місці, де раніше стояв пам'ятник більшовицькому воєначальнику, командиру кавалерійської бригади, дивізії та корпусу Червоної армії Григорію Котовському (1881 - 1925).

Світлиною нової пам'ятки ділилися користувачі "Фейсбуку". Місцеві мешканці одразу помітили, що пам'ятник більше нагадує мозок людини в розрізі.

 Фото: FB Андрій Богатирьов

"Можна продати новостворений пам'ятник музею палеонтології чи провести перемовини з ректоратом якось медичного вишу для передачу монумента у якості експонату на кафедру анатомії людської голови. А ще точно зрозуміло одне: гарна ініціатива людей яким не байдужий сьогоднішній день славного історичного села Волоське загрузла в непрофесіоналізмі та несмаку", – написав у "Фейсбуці" Фідель Сухоніс.

Фото: FB Фідель Сухоніс 

Неподалік від пам'ятника посадили молоді волоські горіхи.

 Фото: FB Андрій Богатирьов

Нагадаємо, у в'язниці м. Бердянська Запорізької області погруддя Феліксу Дзержинському переробили на козацького полковника Максима Кривоноса.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".