Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2013/05/20/124331/

АНОНС: "Істправда" на ZIK - про дисидента Валерія Марченка та Львів, який втрачаємо

20.05.2013
21 травня у програмі "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" мова йтиме про прикрий стан справ зі збереженням пам'яток у центральній частині Львова, а також буде показано документальний фільм "Хто Ви, містер Джекі?".

У розмові ведучого з Головою ради Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, президентом Благодійного фонду "Збереження історико-архітектурної спадщини міста Львова" Андрієм Салюком йтиметься про такі болючі теми як:

- бездумне варварське втручання у безцінну перлину європейського зодчества – історичне ядро міста Лева.

- безнаказаність хвацьких підприємців-нуворшиів, які на догоду своєму бізнесу готові жертвувати перлинами безцінної архітектурної спадщини древнього Львова.

- байдужість львів’ян, котрі з інтересом ґаволовів спостерігають за тим, як фізично зникають будівлі; руйнуються ансамблі вулиць і площ міста, архітектурні пам’ятки якого внесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Окрім того, у вівторок, 14 травня, о 22:00 – програма "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" розповість щемну, сповнену неймовірною ніжністю історію листування українського дисидента і політв’язня Валерія Марченка з голландською студенткою Джекі Бакс.

Вони так ніколи і не побачилися, бо Валерій у 1984-му році помер у тюремній лікарні м. Ленінград. А їхні листи і нині не можна читати без захоплення.

Київський журналіст Юрій Луканов зацікавився цією історією і зняв документальний фільм "Хто ви є, містер Джекі?", який глядачі телеканалу ЗІК зможуть побачити в ефірі.

"Валерій і Сандра". Листування Валерія Марченка із Сандрою Фапп'яно

"Історична правда з Вахтангом Кіпіані" – щовівторка в ефірі телеканалу ZIK о 22:00.

Приєднуйтесь до нашої сторінки у Facebook!

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".