Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2014/08/18/144091/

ВЛАДА ПОЛТАВЩИНИ ЛІКВІДОВУЄ НАГАДУВАННЯ ПРО СРСР

18.08.2014
Голова Полтавської ОДА Віктор Бугайчук підписав розпорядження "Про заходи з усунення наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього СРСР на території Полтавської області".

Про це повідомляє Полтавщина.

"На територіях багатьох комунальних закладів, особливо навчальних, зберігаються [радянські] постаменти, п’єдестали, барельєфи і таке інше, — роз'яснив документ заступник голови ОДА Роман Чабановський. — Не повинно бути так, що в часи незалежності України діти ходять під пам’ятниками тих катів, які своїми діями нічим не відрізнялись від того, що сьогодні робить влада Росії".

Розпорядження передбачає створення робочої групи, яка контролюватиме виконання заходів з демонтажу тоталітарної символіки.

ОДА зобов'яже райдержадміністрації області до 1 вересня цього року розробити відповідні плани заходів та забезпечити їх виконання. Для міськвиконкомів це розпорядження матиме рекомендаційний характер.

Про плани щодо подальшої долі демонтованих артефактів радянської доби не повідомляється. На думку редакції ІП, добре було б залучити до процесу експертів - скажімо, з Полтавського краєзнавчого музею. Щоб випадково не ліквідувати зайвого.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".