Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/02/18/25493/

Син Шухевича нагадав Литвину, що Симоненко має вибачитися за брехню про Гітлера

18.02.2011
У сесійній залі ВР Юрій Шухевич нагадав спікерові про те, що суд зобов'язав лідера Компартiї з парламентської трибуни вибачитися за брехню про командира УПА.

Hезважаючи на те, що Юрію Шухевичу так і не дали виступити з трибуни під час парламентських слухань, до Верховної Ради він прийшов недаремно, повідомляє "Україна Молода".

Син командира УПА вручив спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину своє письмове звернення, в якому нагадав: народний депутат Петро Симоненко досі не виконав рішення Печерського районного суду Києва.

У 2007 році - після того, як Президент Віктор Ющенко підписав указ про відзначення 100-річного ювілею Романа Шухевича - Петро Симоненко заявив, що Україна "не повинна вшановувати пам'ять людини, яка одержала з рук Гітлера два залізні хрести".

Юрій Шухевич та його сестра Марія подали позов до суду. Історики з Національної Академії наук України підтвердили той факт, що жодних нагород від нацистів, і тим паче від Гітлера, Роман Шухевич не одержував.

Суд ухвалив: "визнати інформацію, поширену на пленарному засідання Верховної Ради України Петром Симоненком про одержання Романом Шухевичем двох "залізних хрестів" із рук Гітлера такою, що є недостовірною, принижує честь і гідність дітей Романа Шухевича..."

Окрім того, суд постановив зобов'язати головного комуніста країни на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради спростувати оприлюднений "міф". І стягнути з Симоненка судові витрати в сумі 14,5 гривні.

У середу Юрій Шухевич у своєму письмовому зверненні нагадав Литвину про невиконане судове рішення і попросив не надавати права виступу Симоненку, доки він не виконає судову ухвалу.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".