Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2015/09/30/148569/

Археологи знайшли могилу подружжя, яке 700 років трималося за руки. ФОТО

30.09.2015

Під час розкопок каплиці біля селища Галлатон у Лестерширі (Англія), дослідники виявили середньовічне поховання, в якому лежали скелети чоловіка і жінки, що трималися за руки. 

Про це повідомляє LiveScience.

"На території Лестерширу і раніше виявляли поховання подружніх пар в одній могилі", - заявила Вікі Скор із Археологічної служби Університету Лестера (АСУЛ). Однак такої зворушливої деталі науковці не пригадують.

Фото: ulasnews.files.wordpress.com

Здивування археологів викликало й місце поховання - маленька, так звана "загублена" капличка замість звичної в таких випадках місцевої церкви.

"Головне питання для нас - чому їх тут поховали? - зазначила Скор. - Ми припускаємо, що тогочасна каплиця використовувалася, як свого роду особливе місце захоронення".

Розкопки каплиці в Галлатоні

Загалом на території каплички виявили 11 скелетів. Вуглецевий аналіз показав, що всі поховані тут люди жили у XIV сторіччі.

Всі скелети були орієнтовані за напрямком "схід-захід", згідно з християнськими традиціями того часу.

Вчені припускають, що у XIV сторіччі каплиця слугувала прихистом для пілігрімів. Згідно з іншою гіпотезою, тут ховали злочинців, іноземців або хворих.

Юнак, похований у сидячому положенні

Археологи стверджують, що пагорб із каплицею використовувася людьми для релігійних обрядів ще в римські часи, більше 2000 років тому.

Також під час розкопок було знайдено дрібні срібні монети, з XII до XVI сторіч.

---------------

ДИВІТЬСЯ: Закохана пара з концтабору возз'єдналася через 62 роки

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".