Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2016/07/19/149145/

АНОНС: Лекція Яна Томаша Ґросса у Львові

19.07.2016
Серію лекцій та дискусій "Єврейські дні у Ратуші" цього тижня продовжує професор Ян Томаш Ґросс зі США, дослідник польсько-єврейських стосунків, автор бестселлерів "Сусіди", "Страх" та "Золоті жнива".

У вівторок, 19 липня, професор Прінстонського університету Ян Томаш Ґросс прочитає лекцію "Революція зовні, окупація зсередини?", під час якої проаналізує свідчення, архіви та дискусії про радянізацію Західної України та Західної Білорусі 1939-1941 років.

Окрема увага буде приділена радянській політиці щодо національних груп і різним формам репресій щодо місцевого населення.

Ян Томаш Ґросс  

Після лекції відбудеться розмова з проф. Ґроссом про те, яким чином нові дослідження та архівні документи доповнюють, а може й змінюють те, що було написано на основі тисяч свідчень людей?

Розмову вестимуть історики др. Софія Дяк (Центр міської історії) та др. Мейгілл Фаулер (Стетсонський університет, США).

Початок лекції о 19:00, ресторан "Ратуша" (пл. Ринок, 1). Вхід – вільний!

Забезпечений синхронний переклад на українську мову.

 

"Єврейські дні" є публічною програмою для широкої громадськості і пов'язані з двома проектами Центру міської історії: літньою школою про єврейську історію і багатокультурне минуле, яка триває з 2010 року та ініціативою "Простір Синагог: єврейська історія, спільна спадщина та відповідальність" (у партнерстві з Львівською міською радою та Німецьким товариством міжнародної співпраці GIZ).

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".