Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/06/12/149926/

У російському Тольятті не можуть знайти капсулу з посланням комсомольців

12.06.2017
У м. Тольятті в Російській Федерації планують відкрити капсулу часу з посланням, яку комсомольці закопали в 1967 році. Однак саму капсулу досі не можуть знайти.

Капсулу з посланням до майбутніх поколінь, яку комсомольці заклали в 1967 році на Молодіжному бульварі Центрального району міста, запланували відкрити 24 червня о 18:00 на День молоді, інформує "Август радіо". Саме цього дня виповнюється 50 років із дня закладки капсули. 

8 червня розпочалися підготовчі роботи — робітники почали шукати капсулу в основі пам'ятника, що споруджений над місцем закладки. Однак, як повідомляє місцевий портал "Волга-Ньюс", досі знайти її так і не змогли.

 Фото: tltmuseum.ru

Комунальники зняли бетонні плити та обстежили фундамент металошукачем, однак безрезультатно. 

Пам'ятник, що присвячений комсомольцям усіх поколінь, відкрили 27 жовтня 1978 року з нагоди 60-річчя ВЛКСМ. Автори: скульптор Ігор Бурмистенко та архітектор Юрій Кононов.  

Монумент являє собою прямокутну основу, на які встановлено бетонну стелу. На гранях стели — образи комсомольців різних поколінь.

 Фото: tltpravda.ru

Капсула з посланням була закладена з правого боку. На стелі є напис "Відкрити у 2017 році". 

За даними сайта "news163.ru", в закладці артефакту брали участь три роти офіцерської школи чекістів, духовий оркестр і комсомольці.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".