Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/videos/2011/01/24/17839/

1984: реклама першого Macintosh від Apple

24.01.2011
Рекламний ролик авторства Рідлі Скотта, який крутився всього один день, але став класикою. "Макінтош" бореться з тиранією Великого Брата і обіцяє, що 1984-ий рік не стане "1984-им" із роману Орвелла.

27 (!) років тому компанія Apple представила свій персональний комп'ютер - Macintosh. Це був перший ПК з графічним інтерфейсом і мишею, котрі стали простішими для стосунків пересічного юзера з компом, ніж інтерфейс командного рядка.

Перед презентацією нового продукту "яблучники" запустили рекламу з анонсом події. Ролик був у ротації всього добу, але став класикою.

Сюжет обігрує похмуру антиутопію Джорджа Орвелла. Спортивна героїня, яка, очевидно, і має символізувати новий продукт, знищує екран, з якого Великий Брат провадить для зазомбованих громадян п'ятихвилинку ненависті.

Інтер-Нєт! Чому СРСР так і не створив державну інформаційну мережу

І слоган: "24 січня Apple Computers представить Macintosh. І ви побачите, чому 1984 не виглядатиме, як "1984".

Режисером ролику був Рідлі Скотт.

З того часу продукція компанії стала настільки культовою, що вже з'явилися і сатиричні пародії на перший рекламний ролик Мака, де Великим Братом виступає засновник Apple Стів Джобс.

Відеозапис презентації першого Macintosh (ПК говорить, жартує, що не треба довіряти компам, "яких ви не можете підняти" і хвалить своїх творців Джобса і Возняка :) під овації величезного залу) дивіться тут.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".