Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2013/06/4/125375/

АНОНС: "Істправда" на ZIK - про Норильське повстання та збереження пам'яті про вояків УНР

04.06.2013
4 червня у програмі "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" мова піде про громадську ініціативу зі збереження пам'яті про українських вояків, Норильське повстання та роботу істориків, які фіксують як мінявся повоєнний Львів.

60-річчя неймовірної (як на умови радянського тоталітаризму) події – повстання політичних в’язнів у концтаборах біля Норильська. Саме цей виступ примусив кремлівську владу змінити умови утримання позбавлених волі людей у системі таборів – нелюдському ГУЛАГу.

У післявоєнні роки близько 70 відсотків від загального числа політичних в’язнів СРСР становили українці – переважно учасники повстанського руху. Програма запропонує спогади галичан – безпосередніх учасників подій початку літа у таборах крайньої російської Півночі.  

Крім того, "Історична Правда" …

-  розповість про небайдужих патріотів України, які власним коштом відновлюють пам’ять про героїв Вітчизни, не чекаючи на бодай символічну допомогу з боку держави.

- зверне увагу про негідну поведінку працівників дипломатичного представництва України у Польщі, які відмовляються дбати про могили борців за незалежність, похованих у Варшаві.

- проаналізує, скільки ще вкрай цікавих таємниць може приховувати історія Львова.

- поінформує про маловідому сторінку, коли за кошти, зібрані у США, на території України намагалися організувати сільськогосподарські єврейські комуни.

"Історична правда з Вахтангом Кіпіані" – щовівторка в ефірі телеканалу ZIK о 22:00.

Приєднуйтесь до нашої сторінки у Facebook!

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".