8 серпня 2011
Тексти

Як загинув Шухевич і що могло статися з його тілом

5 березня 1950 року у бою із загоном радянських спецслужб загинув командир УПА Роман Шухевич. А ось що робили з тілами націоналістів: "Останки вивезли на машині за 300 км у лісовий масив на Житомирщині, після ретельної кремації прах зібрали, подрібнили, розвіяли, а місце закамуфлювали під стоянку туристів..."

2001: перший арешт Юлії Тимошенко

Вона провела в Лук'янівському СІЗО 43 дні, ставши іконою акції "Україна без Кучми". Саме після цієї відсидки Тимошенко набула статус мучениці, продовживши тріумфальний шлях у велику політику. Коса і модні бренди були вже потім.

Війна до війни. Як Росія напала на Грузію

Війна почалась "08.08.08". Насправді ж почалося раніше, коли "держава-миротворець" стала на бік сепаратистів, озброївши їхні формування, роздала паспорти Росії, скерувала своїх вищих офіцерів на посади міністрів оборони, внутрішніх справ, КГБ "Південної Осетії".
Коротко

Помер гей, який вижив у Бухенвальді

Рудольфу Бразда було 98, коли він помер кілька днів тому в Берліні. Німецька преса називає його останнім чоловіком, який був в'язнем нацистських концентраційних таборів через свою гомосексуальність.

ЛЬВІВСЬКА МІСЬКРАДА ВИСТУПИЛА НА ЗАХИСТ БАНДЕРИ

Львівська міська рада заявляє, що головнокомандувач УПА Роман Шухевич і лідер ОУН Степан Бандера є героями України незалежно від рішення "україноненависників".

Померла підпільниця, за голову якої Гестапо пропонувало 5 млн

На 99-му році життя в Лондоні померла видатна активістка французького Опору часів Другої світової війни Ненсі Вейк (Грейс Августа Вейк).

В Ірпені досліджуватимуть пам'ятник загиблим - щоб уберегти від забудови

Пошуковці проведуть розвідку навколо пам'ятника загиблим воїнам в Ірпені - це необхідно для того, аби визнати територію навколо монументу об'єктом історико-культурної спадщини та захистити від можливої забудови в майбутньому.

На Львівщині святкують 200-річчя Маркіяна Шашкевича

В селі Підлисся Золочівського району триває фестиваль "Чисті джерела Бугу", присвячений 200-літтю Маркіяна Шашкевича, який тут народився.

Костусєв привітав ветеранів і нахамив журналісту. "Совість треба мати"

Мер Одеси Олексій Костусєв привітав учасників Другої світової, відмовився відповідати на питання про тиск мерії на соціальні їдальні для ветеранів і пообіцяв відкривати музеї війни навіть у дитсадках.