11 лютого 2021
Тексти

ДНР — Народна Республіка Деррі

Історію Ірландії не можна читати без заспокійливого. Доля подарувала цьому острову божественну красу й пекельне горе. Ірландська історія послідовно рухається спіраллю, наче це безкінечний, розтягнутий на століття День байбака: міжчасся — трагедія — міжчасся — трагедія — міжчасся — трагедія. Вельми схоже на Україну.
Коротко

“Леся Українка: 150 імен”: Мінкульт анонсував масштабний мистецький проєкт

Міністерство культури та інформаційної політики запустило масштабний мистецький проєкт “Леся Українка: 150 імен” та анонсувало заходи, які відбудуться до ювілею поетки.

Окружний адмінсуд Києва скасував перейменування Московського проспекту на честь Бандери

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міської ради про перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери та вулиці Суворова на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка.

АНОНС: Онлайн-подія «Логвинове. Брат за брата»

До шостих роковин завершення боїв під м. Дебальцеве у Національному музеї історії України у Другій світовій війні поговорять про події біля населеного пункту Логвинове, який став знаковою точкою як у війні на Донбасі, так і в історії українського війська.

Київський Поділ періоду Русі відтворили у 3D. ВІДЕО

У Києві представили першу авторську 3D-реконструкцію стародавнього Подолу – зараз Поштової площі. Її створила моделер Світлана Сугак.

Вийшов трейлер шпигунського трилера Кур'єр. ВІДЕО

У Мережі опублікували довгоочікуваний трейлер шпигунського трилера Кур'єр, заснованого на реальних подіях.

У Сербії відкрили памʼятник Шевченку

У Новому Саді, другому за величиною місті в Сербії, відкрили памʼятник видатному українському поету Тарасу Шевченку.