13 жовтня 2021
Тексти

Харківська епопея Павла Шандрука

Постать українського військового, генерал-хорунжого армії УНР Павла Шандрука доволі відома. Герой Української революції та вересневої кампанії 1939 року. Генерал-полковник в еміграції та командувач Української Національної Армії. У 1965 році польський еміграційний уряд нагородив Шандрука вищим військовим відзначенням – срібним орденом "Віртуті Мілітарі". Перелік звитяг цієї непересічної постаті можна ще довго продовжувати. Та чи все нам відомо про його ранню біографію? У пропонованому Вам матеріалі розповідається про харківський період та службу в поліції, ймовірно, того самого Павла Шандрука.
Коротко

На столичному Оболоні встановлять меморіальний знак Героям Небесної Сотні

На вулиці Маршала Тимошенка в Оболонському районі встановлять меморіальний знак Героям Небесної Сотні.

У США колекцію речей гангстера Аль Капоне продали на аукціоні за понад $3 мільйони

У штаті Каліфорнія, у місті Сакраменто на аукціоні продали 174 предмети, які належали американському гангстерові Аль Капоне, за понад $3 мільйони.

В Україні про Мазепу видали роман і готують за ним серіал

У Батурині Чернігівської області презентували книгу відомої дослідниці Гетьманщини, доктора історичних наук, професора Тетяни Таїрової "Мазепа. Хроніки православного шляхтича. Руїна", що стала першим художнім твором авторки.

МКІП запрошує українців проголосувати за 30 знакових книжок Незалежності

Міністерство культури та інформаційної політики запрошує українців узяти участь у голосуванні «30 знакових книжок нашої Незалежності».

Під Києвом пошкодили меморіал жертвам Голокосту

У Василькові, біля Києва, вандали розбили меморіальну табличку на пам'ятнику жертвам Голокосту.

В Ізраїлі знайшли найбільший у світі центр виноробства Візантійської епохи

Під час розкопок, які проводяться Управлінням старожитностей Ізраїлю в місті Явне, було виявлено стародавній виноробний комплекс.