18 серпня 2021
Тексти

Іван таки збирається додому

24 червня 1991 року в Празі чехословацька рок-група Pražskývýběr разом з відомим американським музикантом Френком Заппою провела кількагодинний концерт під назвою "Адьйо С.А." Остання абревіатура розшифровувалася російською не інакше, як "Советская Армия", а саме музичне дійство було присвячено подіям виведення радянського військового контингенту з території Чехословаччини.
Коротко

У Помпеях знайшли гробницю з напівмуміфікованим тілом — частково збереглися волосся та вухо

У Помпеях знайшли унікальну гробницю з напівмуміфікованим тілом. Знахідка відноситься до того періоду, коли трупи завжди спалювали, однак у цьому випадку тіло помістили в похоронну камеру гробниці.

У Нідерландах намагалися вкрасти картину Моне, її тимчасово не експонують

Картина художника Клода Моне “Форзаан і Вестерхем” тимчасово не експонується у Заанському музеї в Нідерландах через спробу пограбування.

Повернути вивезені архіви: дослідники викладають у мережу документи Внутрішніх військ НКВД

Центр досліджень визвольного руху починає публікувати у відкритому доступі документи з архіву Внутрішніх військ НКВД, у яких ідеться про боротьбу проти Української повстанської армії.

У Маріїнському парку встановили сцену на місці масових поховань учасників Української революції. ФОТО

У Києві в Маріїнському парку почали монтувати сцену на місці масових поховань учасників революції 1917-1921 років.

Зеленський попросив скликати засідання Ради для затвердження Великого герба України

Президент Володимир Зеленський попросив спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова скликати позачергове засідання парламенту для затвердження Великого герба України.

На Тернопільщині замок ХІV століття отримає 14 мільйонів гривень на реставрацію

Одному з найстаріших замків Тернопільської області – Чортківському – виділяють 14 млн грн для реставраційних робіт у межах програми «Велика реставрація».