24 березня 2021
Тексти

Психологічні наслідки Голодомору в Україні

Голодомор 1932-1933 років був найбільшим голодом в історії України. У цій статті представлені результати психологічного дослідження особистих установок щодо подій Голодомору, а також родинних переконань та поведінкових стратегій, ймовірно пов’язаних із досвідом пережиття голоду предками учасників дослідження. Найпоширенішими поведінковими стратегіями та переконаннями в родинах нащадків жертв Голодомору є належне годування, запасання їжі та постійна увага до стану здоров'я, недовіра до влади, розчарування в уряді та пріоритет родинних потреб перед потребами громади.
Коротко

В Україні 80% пам'яток потребують серйозної реставрації – Ткаченко

В Україні на 80% нерухомих пам'яток необхідно провести серйозні реставраційні роботи, а близько 30% перебувають в аварійному стані.

Колишній голова розвідки США підтвердив, що існує ще багато секретних матеріалів про НЛО

США володіють матеріалами, що свідчать про здатність невпізнаних літаючих об’єктів робити маневри, на які не здатні нині відомі технології. Досі не зрозуміло, що саме зафіксували американські військові та розвідувальні відомства — об’єкти інопланетного походження, невідомі раніше атмосферні явища або ж секретні розробки інших урядів. Уряд має дати пояснення загадок НЛО не пізніше 1 червня.

Син литовського князя Гедиміна міг заснувати давній замок на Тернопільщині – історик

Оприлюднено нову версію спорудження замку у найстарішому місті Тернопільщини – княжій Теребовлі, перша згадка про яку датована 1097 роком. Його будівничим міг бути син литовського князя Гедиміна.

У Любліні відкриють пам’ятник священномученику УГКЦ

У польському Любліні в четвер, 25 березня, відбудеться відкриття пам’ятника греко-католицькому священнику, пароху Майданека, отцю Омелянові Ковчу.

Баварія ретельно розслідуватиме напад на могилу Бандери в Мюнхені — посол

Влада Баварії докладе всіх зусиль для розслідування нападу на могилу Степана Бандери в Мюнхені.

МКІП розпочинає підготовку до 30-ї річниці Незалежності

В Україні до відзначення 30-ї річниці Незалежності України планується низка цікавих сучасних проєктів та ініціатив культурно-мистецького спрямування.