25 травня 2011
Тексти

"Українсько-білоруські" війни. Частина 1 - литвини захоплюють Київ

За святковим столом Хмельницький нагадав Радзивіллу, що ніколи до цього білоруси й українці не воювали між собою. Скінчилося тим, що п'яний гетьман ледь не впав з турецького скакуна. Тож поїхав у власний табір по-домашньому - на возі з соломою.

Петлюра у Парижі. У 85-ту річницю пострілів на вулиці Расін

У Парижі він прожив неповні 20 місяців. Останні в його житті. За цей час він чотири рази змінив помешкання, то передчуваючи близьку загибель, то навпаки - безжурно нехтуючи всіма пересторогами.
Коротко

Метро "Республіканський стадіон" перейменовано на "Олімпійськy"

Київрада змінила назву станції столичного метро "Республіканський стадіон" на "Олімпійська".

ПРОКУРАТУРА ЗАБОРОНИЛА ЗАБОРОНЯТИ РАДЯНСЬКУ СИМВОЛІКУ

Прокуратура Львівської області опротестувала рішення Львівської міськради про заборону використовувати під час відзначення Дня перемоги радянську та нацистську символіки.

Анонс: виставка до 100-річчя Михайла Сороки

До 100-річчя від дня народження політв'язня Михайла Сороки працівниками Державного архіву Тернопільської області підготовлена документальна виставка: "Михайло Сорока - ідейний патріарх політв'язнів".

Від КПУ вимагають розказати, як збиралися кошти на підірваного Сталіна

Суд Запоріжжя, який розглядає справу про ушкодження пам'ятника Сталіну, ухвалив вилучити в місцевому обкомі Компартії оригінали бухгалтерських документів, які підтверджують збиток, оцінений у 374 тис. гривень.

Анонс: вечір академіка Богомольця в музеї медицини

Сьогодні, 25 травня в Національному музеї медицини України о 18:00 розпочнеться вечір пам'яті видатного українського вченого, академіка Олександра Богомольця.