28 липня 2011
Тексти

Чекає на ката ганьба й домовина. Непрестижна професія убивці

Суд ухвалив відсікти злочинцю руки й голову. Але у місті не було ката. Стали шукати, і виявилося, що такого майстра має лише Кам'янець! Але Кам'янецький магістрат відмовлявся відпустити цінного кадра, побоюючись, аби чортківці не зманили ката назовсім.
Колонки

Андрій Портнов: "Національність" як даність і як вибір

Згідно секретного наказу НКВД СРСР від 27 квітня 1938 р. національність визначалась не шляхом самовизначення індивіда, а виходячи з походження батьків. Міліція повинна була перевіряти всі випадки неспівпадання прізвища з декларованою громадянином національністю (рос.).
Коротко

Завтра відкриють пам'ятник Андрею і Климентію Шептицьким

Завтра відбудеться урочисте відкриття та освячення найвеличнішого в Україні пам'ятника братам Шептицьким - Митрополиту Андрею та Блаженному Климентію - у їх родинному селі Прилбичі Яворівського району біля новозбудованого собору Пресвятої Богородиці УГКЦ.

У Білгород-Дністровській фортеці відкриють камеру тортур

Для залучення туристів в Білгород-Дністровській фортеці планують створити два нові об'єкти.

У львівський Музей Зброї ходять понад 100 тисяч людей щороку (ФОТО)

Єдиний музей зброї в Україні - колишній міський арсенал Львова, тепер - Музей зброї "Арсенал", за останні 10 років музей відвідали 620 тисяч осіб, тобто понад 100 тисяч відвідувачів щороку.

Комуністи обурені, що пам'ятник Голодомору вже треба ремонтувати

Запорізькі комуністи, які будують пам'ятники Леніну і Сталіну за власний кошт, вважають, що встановлення монументів жертвам Голодомору теж має проводитися за рахунок приватних осіб, а не держави.