29 січня 2021
Тексти

Генерал Федір Тимченко – знеславлений фейками герой з-під Крут

Про нього не знайдете довідки у Вікіпедії. У друкованих довідках є далекий від правди рік його народження. Різні імена по-батькові. Йому досі приписують одразу дві «зради» – під Крутами у 1918 році і у Луцьку в 1919 році, хоч їх спростували ще його сучасники. Більшовики називали його генералом, а у нашій історіографії він досі підполковник.
Колонки

Віталій Гайдукевич: Крути. Диявол в деталях. Істина – теж

Бій під Крутами ВИГРАВ українській владі найдорожче – ЧАС. Час на придушення заколоту росіян-більшовиків на Арсеналі, час на укладання миру в Бересті. Тобто, не трунська туга, а слава і героїка. Не фатальність обставин, а усвідомлення дії і виклик загрозам.
Коротко

Науковці вперше знайшли скам’янілості дитинчати тиранозавра

Дитинчата тиранозаврів — одних із найбільш хижих і агресивних динозаврів, що жили близько 70 млн років тому — були розміром з середнього собаку, коли робили перші кроки після вилуплення з яєць. Такого висновку дійшли дослідники з Единбурзького університету під час дослідження скам’янілостей.

Картину Боттічеллі продали на Sotheby's за $92 мільйони

Картину італійського митця епохи Відродження Сандро Боттічеллі «Молодий чоловік з медальйоном» продали на онлайн-аукціоні Sotheby's за 92,2 млн дол.

Франківські депутати вимагають повернути Бандері та Шухевичу звання Героїв України

Депутати Івано-франківської міської ради закликають Президента України повернути звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Боротьба з расизмом та сексизмом: у Сан-Франциско перейменують 44 школи

Комітет з питань освіти Сан-Франциско вирішив перейменувати 44 школи у рамках боротьби з расизмом та сексизмом.

Судовий процес за позовом Портнова і є війною за пам’ять – Дробович

Ситуація з рішенням Окружного адмінсуду Києва, який за позовом Андрія Портнова зобов'язав Міністерство освіти переглянути підручник з історії щодо висвітлення подій Революції гідності, є ніщо інше, як війна за пам’ять.