31 серпня 2021
Колонки

Іван Синєпалов: Щоденник Скотта: «Жулік» знайшовся

Повертаючись, вони побачили собаку, який ішов по крижині з півночі. Тварина помчала до них, вистрибуючи на радощах. Тоді вони збагнули, що це наш давно загублений Жулік. На гриві в нього запеклась кров, а від нього самого сильно відгонило тюленячим жиром: шлунок набитий, але, судячи з гострого хребта, цей стан для нього радше незвичний; у денному світлі він видається здоровим та сильним і він явно дуже радий повернутися додому.
Коротко

Be―it Agency представила проєкт «Ньюзмейкер» до 30-ї річниці Незалежності України

Автори проєкту дослідили, що писали глобальні медіа про здобуття незалежності 30 років тому, і створили симулятор новин про Україну зразка 2051 року.

У Музеї книги і друкарства відкрили проєкт «Крізь віки: набута Батьківщина». ФОТО

У Києві стартував проєкт «Крізь віки: набута Батьківщина», який розповідає про історію кримських татар у Литві, а також про їх повернення до Криму після депортації.

Волинський держархів опубліковав ще 19 справ репресованих у 1944-1945 роках

В Державному архіві Волинської області оприлюднили ще 19 кримінальних справ на осіб засуджених позасудовими органами у 1944-1945 роках.

У Туреччині археологи розкопали будинки віком 5,5 тисячі років. ФОТО

Археологи виявили на сході Туреччини, у кургані Арслантепе, що за 7 кілометрів від Малатьї, залишки чотирьох будинків, яким 5,5 тисячі років.

На Львівщині нагородили лауреата Міжнародної премії Івана Франка

У Дрогобичі Львівської області відбулась урочиста церемонія нагородження лауреата Міжнародної премії Івана Франка, яким цього року став історик Леонід Тимошенко.

Історичний серіал «10 Днів незалежності України». Листопадовий зрив. ВІДЕО

Сьогодні вийшла друга серія історичного проєкту "10 Днів незалежності України". Листопадовий зрив: як одна ніч змінила історію українського Львова.