Спецпроект

Музей мадам Тюссо відмовився від воскової фігури Назарбаєва

Ведучий британської служби новин "БіБіСі" Сєва Новгородцев розповів у своєму блозі про те, що співробітники музею мадам Тюссо відмовилися виставляти воскову фігуру президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, навіть за дуже великі гроші.

Про це пише zakon.kz.

Новгородцев пише, що під час новорічного свята, яке він зустрічав в оточенні відомих і багатих людей, один російський підприємець розповів про те, що до нього з проханням звернувся казахський олігарх, тому що у росіянина був вихід на керівництво музею мадам Тюссо. Він поскаржився на відсутність у знаменитій галереї воскової фігури президента Назарбаєва, і готовий був щедро профінансувати цей проект. Спочатку був запропонований мільйон доларів.

"Мій співрозмовник доручив це своєму молодому англійському співробітнику, той зв'язався з музеєм, виклав їм спонсорську пропозицію, після чого послідувала довга ділова переписка. Як я розумію, музей був не проти того, щоб виготовити воскову фігуру президента Казахстану, але виставляти її не хотів, і ніяким спонсорським пакетом на це вплинути виявилося неможливо", - пише Новгородцев.

Новгородцев відзначає, що відому особистість не можна вважати по- справжньому відомою до тих пір, поки її воскова фігура не з'явилася в галереї мадам Тюссо .

Музей мадам Тюссо вважається найбільшим і найвідомішим у світі музеєм воскових фігур, основна його експозиція розташована в Лондоні. У музеї наразі понад 1000 експонатів.

Причини масового полисіння дітей у Чернівцях влітку 1988 року

Взятися за написання цієї статті спонукали мене публікації, у яких протягом 30 років після трагедії, що зачепила багатьох чернівчан, продовжують поширювати брехню про причини масового полисіння у Чернівцях. І найголовніше, що змусило це зробити - передчасний відхід у вічність мого колеги по роботі та товариша - Анатолія Галіна, який у часи тоталітарного режиму не побоявся піти проти системи, завдяки зусиллям якого стали відомі справжні причини полисіння у Чернівцях влітку 1988 року.

"Редактор" Василь Мудрий і його "Діло"

У списку тих, кого дуже хотіли завербувати в 1930-ті роки працівники НКВД СССР, був тодішній голова Українського національно-демократичного об'єднання – найпотужнішої західноукраїнської парламентської партії і головний редактор найстарішої української галицької газети "Діло" Василь Мудрий.

Як Роман Шухевич-"Щука" тричі березневу Тису перепливав

Роман Шухевич був чудовим плавцем, чемпіоном українських національних змагань з плавання. У нього була цивільна мрія – до 40-річчя переплести протоку Ла-Манш. Готувався, тренувався, багато плавав. Але на практиці – довелось боротись з окупантами й тричі долати Тису. Не для того, щоб втекти від відповідальності. А для того, щоб виконати свій обов'язок вояка, борця за незалежну й соборну Україну.

Яким був радянський лад? Судження історика

Деякі експерти пов'язують оптимістичні для нас перспективи в російсько-українській війні з відходом Владіміра Путіна від влади. Однак він є надто пересічною фігурою, яка не заслуговує сполученого з нею терміну "путінізм". Ми повинні усвідомити самі і переконати союзників у тому, що Російська Федерація являє собою екзистенційну загрозу для всіх народів, які потрапили в орбіту Кремля. Конкретна фігура очільника російських панівних кіл – справа другорядна. Ця країна готова порушувати встановлений світопорядок за будь-яких умов.