Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2013/10/15/137853/

На могилі лідера "Братів Гадюкіних" відкрили пам'ятник. ФОТО

15.10.2013
На могилі лідера рок-гурту "Брати Гадюкіни" Сергія Кузьминського відкрили пам'ятник. Монумент має вигляд прямокутника - дзеркального з одного боку та іржавого з іншого.

Саме таким, за словами друзів, був Кузя: відкритість та доброзичливість у ньому поєднувалась з гостротою слів та брутальністю поведінки, повідомляє Високий Замок.

У присутності рідних, близьких і численних прихильників пам'ятник презентували скульптор Олексій Золотарьов та клавішник гурту "Брати Гадюкіни" Павло Крохмальов.

І позитивний, і негативний бік характеру музиканта відобразився у його піснях, тому скульптуру пронизує птах - символ свободи та творчого польоту.

Фото: galinfo.com.ua

"Тут закладена багатогранність особистості Кузі, - пояснив свій задум автор скульптури Олексій Золотарьов. - Це абстрактний образ свободи духу".

Зворотній бік

Друзі наспівували куплети пісень "Братів Гадюкіних", дехто з шанувальників приніс раритетні записи гурту, інші прийшли з музичними інстументами і виконували відомі композиції Кузі.

 

У жовтні 2012 року депутати Мостиської міськради (Львівська область) назвали одну з нових вулиць у місті на честь Сергія Кузьминського.

Вокаліст і автор пісень львівського рок-гурту "Брати Гадюкіни" Сергій Кузьминський помер у Києві у серпні 2009-го. Йому було 46 років. Похований на Личаківському цвинтарі у Львові.

Дивіться також:

1989: Сестричка Віка співає пісню на слова Кузьминського. ВІДЕО

Львів часів Кузьминського. Місто, про яке не хочуть знати

1995: "Океану Ельзи" вперше на телебаченні. ВІДЕО

50 років аудіокасеті. Носій, який розвалив соціалізм. ФОТО

1989: "Піду втоплюся..." на першій "Червоній Руті". ВІДЕО

1986: Віктор Цой стає кінозіркою в Києві. ВІДЕО

Інші матеріали за темою "Музика"

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".