В Ліверпулі відкрили пам'ятник The Beatles. ФОТО

На набережній міста Ліверпуль (Британія) з'явилася бронзову скульптура The Beatles, які в 1960-х почали тут свою музичну кар'єру.

Про це повідомляє Tribune із посиланням на агенцію "Франс прес".

"Ліверпульська четвірка" представлена в натуральний зріст і важить 1,2 тонни.

Пам'ятник відкрила сестра Джона Леннона Джулія Бейрд.

Скульптурна композиція виконана за фотографією The Beatles 1963 року.

Зліва направо: Пол Маккартні, Джордж Гаррісон, Рінґо Старр, Джон Леннон

Автор монументу, встановленого на ліверпульській набережній Pier Head - скульптор Енді Едвардс.

Бітлаки :) на зорі кар'єри. Фото, яким надихався автор пам'ятника

Ініціатори встановлення пам'ятника сподіваються, що він стане "ритуальним місцем" для шанувальників творчості "бітлів" і опорною точкою для туристів.

 

Відкриття монументу приурочили до 50-річчя з дня, коли The Beatles відіграли свій останній концерт у рідному місті.

Встановлення пам'ятника профінансував ліверпульський клуб Cavern Club ("Печера"), який 50 років тому відкрив музичний колектив світові.

З 1961-го по 1963 рік The Beatles виступили у клубі 292 рази. Саме там у листопаді 1961 року майбутній продюсер "бітлів" Брайан Епштейн вперше побачив їхній виступ.

 

The Beatles було створено чотирма громадянами Великої Британії в Ліверпулі у 1960 році.

Інше цікаве за темою МУЗИКА

На могилі Алли Горської

2 грудня 1970 року на Київщині виявили тіло жорстоко вбитої Алли Горської. Поховали художницю у Києві на Берковецькому кладовищі. Її похорон перетворився в акт громадянського спротиву. Публікуємо текст Євгена Сверстюка, який він написав після смерті Алли Горської. Сверстюк виголосив його на похороні, згодом прощальне слово надрукували у пресі та поширили на Заході.

Про Невідомого Солдата

Є вислів "війна закінчиться тоді, коли буде похований останній солдат". Він далекий від реальності. Насправді жодна війна не закінчена. Тому могила невідомому солдату - це важливий символ, адже це пам'ятник усім - і тим, хто поки що невідомий, і тим, кого ми ніколи не знатимемо по імені.

Пам’яті Ольги Стокотельної: "Нехай назавжди твоє добре ім’я буде між людьми"

В історії українського Руху опору 70-80 років ХХ століття особливе місце належить Ользі та Павлові Стокотельним – особам, які були відданими ідеалам вільної та незалежної України й поєднали своє життя з відомими дисидентами, правозахисниками Надією Світличною та Миколою Горбалем. У квітні цього року Ользі та Павлові мало б виповнитися 162… Саме так двійнята Стокотельні рахували свої роки. Та не судилась. 20 грудня 2023 року Ольга покинула цей світ. Цьогоріч Павло вперше за 81 рік буде свій день народження зустрічати сам.

Як співробітники КГБ намагалися зробити з Івана Багряного «червоного»

У 1950–1960-х роках органи МГБ/КГБ СССР намагалися схилити до співпраці, відмови від антирадянської діяльності й повернення до Радянського Союзу діячів культури, науки і літератури, які опинилися в еміграції. А в разі невдачі розробляли заходи з їх компрометації і навіть ліквідації. Одним із об'єктів такої оперативної розробки був відомий політичний діяч і письменник Іван Багряний.