АНОНС: Пресконференція щодо маніпуляцій довкола будівництва Меморіалу Героїв Небесної Сотні

Національний музей Революції Гідності заявляє про маніпуляції навколо будівництва Меморіалу та надає докази цього

25 листопада о 13:00  в У К Р І Н Ф О Р М (Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16), а також онлайн на сторнці сайту Музею Майдану відбудеться пресконференція Національного музею Революції Гідності.

 

Напередодні Дня Гідності та Свободи СБУ разом із Нацполіцією провели обшуки офісів Національного музею Революції Гідності й квартири генерального директора цієї інституції Ігоря Пошивайла.

Підстава – ухвала суду в рамках кримінального провадження щодо спорудження Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Головне звинувачення, яке публічно лунає від правоохоронних органів: на будівництво були виділені кошти, частину із них витрачено, а меморіалу досі немає.

Дії Національного музею Революції Гідності цілком законні й прозорі. Базуються виключно на визначених законом процедурах. Єдиною перешкодою для будівництва меморіалу є арешт земельної ділянки, накладений за клопотанням Генеральної прокуратури.

Майже два роки поспіль Музей безперервно інформує про перепони будівництва громадськість, та всі органи влади, дотичні до питань будівництва: прокуратуру, Нацполіцію, уряд, президента. Однак для широкого загалу стан справ став відомий лише внаслідок інформаційної кампанії з дискредитації Музею та самої Революції Гідності. 

Музей готовий спростувати поширені звинувачення антидержавної деструктивної дії. Важливо розуміти, що будівельна організація-підрядник перебуває у повній готовності до робіт. Після зняття арешту Меморіал може бути збудований за пів року.

На пресконференції буде озвучено факти, продемонстровано матеріали і документи, які спростовують маніпуляції довкола питання спорудження Меморіалу Героїв Небесної Сотні.

Спікери:

Ігор Пошивайло – генеральний директор Національного музею Революції Гідності
Антон Дробович – голова Українського інституту національної пам'яті
Дмитро Цвітненко – юрист Національного музею Революції Гідності

Як співробітники КГБ намагалися зробити з Івана Багряного «червоного»

У 1950–1960-х роках органи МГБ/КГБ СССР намагалися схилити до співпраці, відмови від антирадянської діяльності й повернення до Радянського Союзу діячів культури, науки і літератури, які опинилися в еміграції. А в разі невдачі розробляли заходи з їх компрометації і навіть ліквідації. Одним із об'єктів такої оперативної розробки був відомий політичний діяч і письменник Іван Багряний.

"Звичайний фашизм": розбір тез про "священную войну" Росії проти України та Заходу

Один із важливих етапів у формуванні російської квазірелігійної доктрини "русского мира", яка за задумом має стати офіційною державною та релігійною ідеологією путінської Росії, відбувся 27 березня 2024 року. У цей день сталася знакова подія – у Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя у Москві під головуванням Московського патріарха Кирила було офіційно затверджено "Наказ XXV Всесвітнього російського народного собору", який отримав назву "Настоящее и будущее Русского мира".

Німецька весна на Слобожанщині: війська кайзера та українські гайдамаки в спогадах місцевих

Весна 1918 року. Імперська армія Німеччини та Збройні сили Австро-Угорщини разом з Армією УНР звільняють Українську Народну Республіку від більшовиків. Українсько-німецький наступ пролягав через Слобожанщину і зупинився в районі села Лиски. Публікуємо спогади місцевих мешканців, які були свідками визволення Харківщини.

Прожекти Лаврентія Берії. Уривок з книги Богдана Гориня "Під ковпаком окупантів"

Лаврєнтій Берія — великий фахівець з удосконалення концлагерів ГУЛАГу — після смерти Сталіна раптом із деспота перетворився на "ліберала", захисника несправедливо репресованих, покривджених. Таке перетворення жорстокого чекіста на ліберала не було випадковим: Берія був сповнений віри, що наблизився той час, коли саме він очолить велику державу СССР, тому вирішив змінити про себе громадську думку.