Прапори України з Бахмута та Гостомеля продали на аукціоні в Нью Йорку за 500,000 $

Міжнародна організація HealthRight International провела щорічний благодійний аукціон. Його метою був збір коштів на реалізацію проєктів Представництва HealthRight в Україні задля подолання наслідків війни.

Про це йдеться на сайті організації.

Лотами аукціону стали прапори України та прапор Гостомельської громади, які були передані в Нью Йорк Представництвом HealthRight в Україні напередодні події. Загальна сума збору склала 500 000$.

Прапор України з Бахмута передали Київському офісу Health Right солдати та офіцери Збройних сил України, які наразі перебувають у зоні бойових дій – а саме на першій лінії фронту Бахмутського напрямку. Військовослужбовці, які залишили свої підписи на прапорі України, захищають Україну з моменту повномасштабного вторгнення та останні кілька місяців героїчно тримають оборону міста Бахмут.

Прапор Гостомельської громади передав Начальник Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Борисюк.
Цей прапор став символом незламності українського народу і особливо Гостомельської громади, яка прийняла на себе найперший удар війни у лютому 2022 році. Прапор знаходився у будівлі військової адміністрації селища Гостомель на момент початку повномасштабного вторгнення і продовжував підіймати дух українців під час періоду окупації майже до кінця березня 2022 року. Там же він залишився, коли місто було визволене від російський військ.

Прапор міста Мощун є нагадуванням про героїзм та мужність українців, які захищали рідну землю, ціною власного життя. Саме через селище Мощун пролягала перша лінія фронту у березні 2022 року. Місцевими жителями тут створений Меморіал пам'яті тим, хто загинув у боях за Київщину.
Прапор був переданий від Гостомельської селищної військової адміністрації та підписаний представниками місцевої територіальної оборони, а також жителями села Мощун, які пережили окупацію, але не здались і захистили свою Батьківщину.

Міжнародна організація HealthRight International (Право на здоров'я) працює вже понад 30 років задля розширення доступу вразливих груп населення до якісних послуг з охорони здоров'я у 30 країнах світу.

З 2014 року, у відповідь на збройний конфлікт на сході України, Представництво HealthRight International (Право на здоров'я) в Україні надавала критично необхідні послуги внутрішньо переміщеним особам (ВПО), ветеранам та жертвам катувань. З початком російського вторгнення у лютому 2022 року Представництво HealthRight International (Право на здоров'я) в Україні адаптувало та розширило свою програмну діяльність для задоволення базових потреб українських сімей у сфері охорони здоров'я та безпеки.

 

Чорнобильська катастрофа. Смерть тисяч людей заради виживання радянського режиму

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 37 років тому – у 1986 році. Тодішній комуністичний режим до останнього намагався приховати інформацію про масштаби забруднення території та опромінення радіацією людей. Приховував не тому, що розумів масштаби і наслідки катастрофи. А тому, що влада завжди так працювала і показувала СРСР як найкращу в світі державу, в якій ніяких катастроф ніколи не відбувається

На могилі Алли Горської

2 грудня 1970 року на Київщині виявили тіло жорстоко вбитої Алли Горської. Поховали художницю у Києві на Берковецькому кладовищі. Її похорон перетворився в акт громадянського спротиву. Публікуємо текст Євгена Сверстюка, який він написав після смерті Алли Горської. Сверстюк виголосив його на похороні, згодом прощальне слово надрукували у пресі та поширили на Заході.

Про Невідомого Солдата

Є вислів "війна закінчиться тоді, коли буде похований останній солдат". Він далекий від реальності. Насправді жодна війна не закінчена. Тому могила невідомому солдату - це важливий символ, адже це пам'ятник усім - і тим, хто поки що невідомий, і тим, кого ми ніколи не знатимемо по імені.

Пам’яті Ольги Стокотельної: "Нехай назавжди твоє добре ім’я буде між людьми"

В історії українського Руху опору 70-80 років ХХ століття особливе місце належить Ользі та Павлові Стокотельним – особам, які були відданими ідеалам вільної та незалежної України й поєднали своє життя з відомими дисидентами, правозахисниками Надією Світличною та Миколою Горбалем. У квітні цього року Ользі та Павлові мало б виповнитися 162… Саме так двійнята Стокотельні рахували свої роки. Та не судилась. 20 грудня 2023 року Ольга покинула цей світ. Цьогоріч Павло вперше за 81 рік буде свій день народження зустрічати сам.