Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/videos/2013/04/1/118768/

"Історична Правда" на ZIK. Випуск №3. ВІДЕО

01.04.2013
Третій випуск телепрограми "Історична Правда з Вахтангом Кіпіані" на каналі ZIK. Досліджуємо - чи насправді ОУН у 1930-х намагалась замінити християнство "політичною релігією"? Феномен українського лікаря Анатолія Кашпіровського - 25 років потому.

У фокусі передачі - стосунки між УГКЦ і ОУН на Галичині у 1930-х рр. Позиція митрополита Андрея Шептицького. Терор бойовиків ОУН і ставлення церкви до цього. Гість студії - кандидат історичних наук Ігор Гаврилів.

Унікальна хірургічна операція в прямому ефірі у кінці 1980-х стала всесоюзною сенсацією. Що це було? Дар лікаря Кашпіровського чи технологія впливу на мільйони людей? Коментуємо і згадуємо разом із професором ЛНУ Борисом Потятинником.

Також у програмі:

Поет Василь Симоненко читає свій знаменитий вірш "Ти знаєш, що ти людина...".

Книга "Матінка Ніна" про Ніну Михайлівну Марченка, маму українського журналіста та дисидента Валерія Марченка, фактично вбитого комуністичною системою.

Цю пісню ми знаємо як "Красная Армия, чёрный барон". Але на острові Корсика на музику радянського композитора поклали свої вірші і вийшов чудовий патріотичний марш...

"Історична правда" виходить щовівторка в ефірі телеканалу ZIK о 22:00.

Дивіться нас по ТБ і читайте нас в інтернеті. Сторінка програми на Facebook - приєднуйтесь!

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".