2 липня 2021
Тексти

Акт відновлення Української Держави, або коли картавість диктора радіо – не вада

Передача дуже важлива: Акт Відновлення Української Державности і звіт з Народніх Зборів. Хотіли зачати з національного гімну. Це було самозрозуміле, але в бібліотеці гімну не було. І, мабуть, у цілій Галичині не було гімну на платівках. Справу врятував вояк з німецького пропаґандивного відділу. Він мав гімн награний на м’якій восковій платівці, а наспіваний ймовірно хором Божика у Кракові.
Колонки

Емануїл (Амік) Діамант: Колись Франція подарувала Америці Статую свободи, сьогодні Росія дарує Україні Меморіал Бабин Яр

20 червня 2021 року я надіслав листа Прем’єр-міністру Беннету із проханням не брати участі в пам’ятних церемоніях з нагоди 80-ї річниці Бабиного Яру (англійською мовою, з копіями Президенту Зеленському та деяким члена Кнесету). Я вельми коротко виклав мотиви своєї пропозиції, сподіваючись у подальшому (якщо буде потрібно) дати всьому більш детальне пояснення.
Коротко

Законопроєкт про великий герб Рада може розглянути у День Незалежності – Корнієнко

Голова партії, перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко не виключає, що на День Незалежності України буде проведена позачергова сесія парламенту, на якій депутати розглянуть президентський законопроєкт №5712 «Про великий Державний Герб України».

У Лондоні відкрили пам’ятник принцесі Діані

У Лондоні біля Кенсингтонського палацу урочисто відкрили пам’ятник принцесі Діані до 60-річчя від дня її народження. На відкритті були присутні її сини — принци Гаррі та Вільям.

Путін підписав закон, який забороняє ототожнювати роль СРСР та Німеччини у Другій світовій

Президент Росії Володимир Путін підписав поправки до російського закону «Про увічнення перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років». Вони забороняють заперечувати «вирішальну роль радянського народу у перемозі над фашизмом».

Спілка археологів звинуватила Мінкульт у зриві майже 200 досліджень

У Спілці археологів заявили, що в Міністерстві культури та інформаційної політики гальмують із видачами дозволів на проведення розкопок.

Побудова меморіалу Небесній Сотні: престур до лип, закуплених для проєкту

1 липня Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності провів престур до розсадника, де утримують 100 лип, придбаних для Меморіалу в Києві.

Рада перейменувала на Нью-Йорк селище в Донецькій області

Верховна Рада ухвалила постанову, яка повертає селищу міського типу Новгородське Донецької області історичну назву Нью-Йорк.