27 квітня 2018
Тексти

27 квітня 1918: Мирні переговори з большевиками

Курськ - не Берестя, і більшовики — не німці. Не простота й пустопорожні декларації, не демонстрація вишиваних сорочок і косовороток, а серйозна, докладна і детальна pобота і вияснення відносин політичних, національних, фінансових та економічних.

Що таїть у собі спадщина Микити Мандрики?

Відомий діяч, науковець і письменник Микита Мандрика(1886-1979) був багатогранною постаттю в українському суспільно-культурному житті Канади. Його спадщина, пов’язана з перебуванням в Україні, Канаді та інших країнах, є малодослідженою.
Коротко

Громадськість ініціює відзначення 100-річчя Української Держави. ПЛАН ЗАХОДІВ

27 квітня у приміщенні прес-центру інформаційного агентства “Главком” відбулася прес-конференція представників громадських організацій, на якій було оголошено план заходів на 2018 рік із вшанування 100-річчя Української Держави та 145 років від дня народження Гетьмана Павла Скоропадського.

Археологи знайшли середньовічні скарби епохи Гаральда Синьозубого. ФОТО

Археологи на півночі Німеччини знайшли скарби епохи данського короля Гаральда І Синьозубого, що жив у Х ст.

Чи «фінансує» уряд України антисемітизм? Реакції на заяву конгресменів США

Як відреагували представники державної влади і єврейських організацій на лист-звернення 57 конгресменів США до Державного департаменту Сполучених Штатів, у якому Україну і Польщу звинувачують у «фінансуванні антисемітизму»? Чим пояснюють в Україні появу такого листа і на які відмінності між Україною і Польщею вказують?

АНОНС: Лекція “Останнє засідання Центральної Ради: злет чи падіння?”

Головним джерелом бесіди стане однойменний унікальний твір невідомого досі художника, в якому вдивовиж сплелись воєдино і перебіг подій, і драматизм останніх днів українського парламенту...

АНОНС: Прес-конференція про відзначення 100-річчя Української Держави

Громадський оргкомітет ініціює відзначення 100-річчя Української Держави Павла Скоропадського та оголосить план заходів на 2018 рік.