Спецпроект

Президент привітав. Але не всіх. Що скаже греко-католичка Герман?

5 мільйонів українських греко-католиків, які теж святкують Різдво за юліянським календарем, пан Янукович не привітав. Тобто й не зарахував їх до "великого і гідного народу України".

Президент Янукович увечері 6 січня привітав по телевізору зі Святом Різдва Христового "великий і гідний народ України". І весь православний світ. Можете прочитати на його сайті.

5 мільйонів українських греко-католиків, які теж святкують Різдво за юліянським календарем, пан Янукович не привітав. Тобто й не зарахував їх до "великого і гідного народу України". Не думаю, що зі злого умислу розколоти український народ за конфесіями - скоріше з природного свого невігластва. І не лише свого, а й усієї Адміністрації, безмежно далекої від української культури.

Цікаво, як греко-католичка Ганна Герман виправдає свого шефа?

А ось і повний текст привітання, який весь Святвечір крутили всі телеканали:

"Дорогі мої сестри і брати, - усі співвітчизники, об'єднані у великий і гідний народ України!

Господь дав нам ласку дочекатися і цього року того визначного вечора, коли усі православні християни з надією вдивляються в небо, де сходить Різдвяна зоря. Зоря, що сповіщає про народження Божого Сина.

Я щасливий, що в ці хвилини ми разом, увесь православний світ, славимо дитя Господнє і з вірою та любов'ю дивимося в перспективу нового року, який, ми маємо надію, принесе нам усім багато радості, здоров'я, мир і благодать на нашу землю.

Дай нам Боже щастя. Дай Боже кожній родині і кожній людині нових сподівань і впевненості в завтрашньому дні.

Добра, удачі, радості усім людям!

Христос Рождається!

Славімо Його!".

Віталій Скальський: 28 березня — Міжнародний день історика?

Інтернетом шириться інформація про відзначення 28 березня Міжнародного дня історика. Проте… В Україні ніхто і ніколи не встановлював дня історика. ООН теж такого дня не встановлювала.

Євген Чикаленко: Центральна Рада та більшовицька навала

Євген Чикаленко про окупацію Києва більшовиками на початку 1918 року.

Ярина Ключковська: "Україна без нього була б інакшою". Пам'яті Ігоря Юхновського

Вічна пам'ять Ігореві Рафаїловичу Юхновському. Людині, яка залишила глибочезний слід у житті кожного з нас, навіть тих, хто про це не здогадується. Бо Україна без нього була б точно інакшою.

Юрій Юзич: Бойові командири Армії УНР з Куп’янська

Щонайменше троє уродженців Куп’янська більше 100 років тому воювали за Україну старшинами в складі Запорозького корпусу Петра Болбочана. Усі троє мали первинне офіцерське звання, але командували сотнями запорожців.