Нову книгу Віктора Суворова видають українською

Нова книга Віктора Суворова — “Кузькіна мать” — виходить українською. Видавництво вже підписало ліцензійний договір з автором. Книжка побачить світ восени. Сам Суворов віднедавна ідентифікує себе як "український історик".

Про це ІП повідомило видавництво "Зелений пес".

Книжки Суворова, українця за походженням, видавалися мільйонними накладами російською, англійською, німецькою та іншими мовами. Популярні серед масового читача, вони викликають неоднозачну реакцію академічних істориків.

Нова книга Віктора Суворова — “Кузькіна мать” — виходить українською. Видавництво “Зелений пес” вже підписало ліцензійний договір з автором. Книжка побачить світ восени цього року.

У видавництві стверджують, що "це буде перше видання письменника рідною мовою", але книги Суворова видавалися українською ще на початку 1990-их.

Книга "Кузькіна мать" присвячена Карибській кризі, 50-ліття якої відзначається цього року. Ядерне протистояння Радянського Союзу та США тоді мало не поставило крапку у розвитку людської цивілізації.

"Кузькіна мать” – це не тільки крилатий вислів тодішнього керівника СРСР Микити Хрущова, це ще й назва 50-мільйонної ядерної бомби, яку Радянський Союз підірвав на Новій Землі, щоб залякати імперіалістів.

Хрущов на обкладинках американських журналів. ФОТО

Найбільшому блефу в історії людства, яким було розташування на Кубі радянських ракет, людям, що врятували світ від загибелі, Берлінському муру, котрий постав того ж року, присвячено книжку Віктора Суворова, який віднедавна позиціонує себе як "український історик".

"Кузькіна мать" вийде у серії “Нетабачна історія”, в якій минулого року була видана книга Габі Кьопп “Навіщо я народилась дівчинкою”, присвячена сексуальним злочинам радянських визволителів у Німеччині.

Віктор Суворов (Володимир Різун) — письменник, історик, дослідник, у минулому — розвідник, капітан Головного розвідувального управління Генштабу СРСР. Автор історичних бестселерів "Криголам", "Акваріум", "День М". Ворог Радянського Союзу, заочно засуджений до розстрілу. Персона нон ґрата в багатьох пострадянських країнах.

Читайте також: "Віктор Суворов: "Мєдвєдєв надрукував наклеп на Росію"

Пам’яті Ольги Стокотельної: "Нехай назавжди твоє добре ім’я буде між людьми"

В історії українського Руху опору 70-80 років ХХ століття особливе місце належить Ользі та Павлові Стокотельним – особам, які були відданими ідеалам вільної та незалежної України й поєднали своє життя з відомими дисидентами, правозахисниками Надією Світличною та Миколою Горбалем. У квітні цього року Ользі та Павлові мало б виповнитися 162… Саме так двійнята Стокотельні рахували свої роки. Та не судилась. 20 грудня 2023 року Ольга покинула цей світ. Цьогоріч Павло вперше за 81 рік буде свій день народження зустрічати сам.

Як співробітники КГБ намагалися зробити з Івана Багряного «червоного»

У 1950–1960-х роках органи МГБ/КГБ СССР намагалися схилити до співпраці, відмови від антирадянської діяльності й повернення до Радянського Союзу діячів культури, науки і літератури, які опинилися в еміграції. А в разі невдачі розробляли заходи з їх компрометації і навіть ліквідації. Одним із об'єктів такої оперативної розробки був відомий політичний діяч і письменник Іван Багряний.

"Звичайний фашизм": розбір тез про "священную войну" Росії проти України та Заходу

Один із важливих етапів у формуванні російської квазірелігійної доктрини "русского мира", яка за задумом має стати офіційною державною та релігійною ідеологією путінської Росії, відбувся 27 березня 2024 року. У цей день сталася знакова подія – у Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя у Москві під головуванням Московського патріарха Кирила було офіційно затверджено "Наказ XXV Всесвітнього російського народного собору", який отримав назву "Настоящее и будущее Русского мира".

Німецька весна на Слобожанщині: війська кайзера та українські гайдамаки в спогадах місцевих

Весна 1918 року. Імперська армія Німеччини та Збройні сили Австро-Угорщини разом з Армією УНР звільняють Українську Народну Республіку від більшовиків. Українсько-німецький наступ пролягав через Слобожанщину і зупинився в районі села Лиски. Публікуємо спогади місцевих мешканців, які були свідками визволення Харківщини.