УПЦ МП: "Інформаційна війна проти цервки загрожує стабільності"

Інформаційна війна проти Української Православної Церкви (УПЦ) загрожує внутрішній безпеці та стабільності в країні.

Таку думку висловив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) на зустрічі з послом Італії в Україні Фабріціо Романо, яка відбулася у Києво-Печерській лаврі, повідомляє УНІАН.

Під час зустрічі митрополит Антоній та італійський дипломат поділилися думками щодо ситуації в українському суспільстві та обговорили роль і можливості УПЦ в утриманні єдності українського народу.

Зокрема, митрополит Антоній розповів, що протягом останнього часу проти УПЦ у деяких ЗМІ ведеться спланована інформаційна війна з використанням неперевіреної, а інколи й відверто наклепницької інформації.

На думку церковного ієрарха, такі дії приводять до напруження всередині суспільства і загрожують внутрішній безпеці та стабільності в країні.

Посол нагадав, що найближчим часом Італія переймає головування в Європейському союзі і погодився з баченням ієрарха та відзначив, що його країна в міру можливостей докладатиме зусиль, щоб сприяти подоланню української кризи, а також робитиме все можливе задля збереження стабільності в Європі.

"Україна – серце Європи, і ми не можемо допустити, щоб існував такий фактор дестабілізації. Це небезпечно для всього континенту", - сказав Романо, відзначивши, що рішення конфлікту в Україні має бути знайдене дипломатичним шляхом.

Як відомо, у червні 2014 року УПЦ (Московський патріархат) закликала негайно звільнити захоплених сепаратистами на Донбасі спостерігачів ОБСЄ.

Дивіться також:

УПЦ МП не віддасть Лавру сепаратистам

УПЦ МП вшановує постраждалих від сталінізму

Митрополит Володимир: "Голодомор спричинила влада"

Київ новомучеників. Як убивали православних священиків

Дядько і брат митрополита УПЦ Володимира були підпільниками ОУН

Амфілохій Почаївський - святий УПЦ МП, який допомагав УПА

В УПЦ МП молитовно пом'янули Петлюру і Коновальця

УПЦ МП готова перейти на українську мову

Інші матеріали за темою "УПЦ МП"

Причини масового полисіння дітей у Чернівцях влітку 1988 року

Взятися за написання цієї статті спонукали мене публікації, у яких протягом 30 років після трагедії, що зачепила багатьох чернівчан, продовжують поширювати брехню про причини масового полисіння у Чернівцях. І найголовніше, що змусило це зробити - передчасний відхід у вічність мого колеги по роботі та товариша - Анатолія Галіна, який у часи тоталітарного режиму не побоявся піти проти системи, завдяки зусиллям якого стали відомі справжні причини полисіння у Чернівцях влітку 1988 року.

"Редактор" Василь Мудрий і його "Діло"

У списку тих, кого дуже хотіли завербувати в 1930-ті роки працівники НКВД СССР, був тодішній голова Українського національно-демократичного об'єднання – найпотужнішої західноукраїнської парламентської партії і головний редактор найстарішої української галицької газети "Діло" Василь Мудрий.

Як Роман Шухевич-"Щука" тричі березневу Тису перепливав

Роман Шухевич був чудовим плавцем, чемпіоном українських національних змагань з плавання. У нього була цивільна мрія – до 40-річчя переплести протоку Ла-Манш. Готувався, тренувався, багато плавав. Але на практиці – довелось боротись з окупантами й тричі долати Тису. Не для того, щоб втекти від відповідальності. А для того, щоб виконати свій обов'язок вояка, борця за незалежну й соборну Україну.

Яким був радянський лад? Судження історика

Деякі експерти пов'язують оптимістичні для нас перспективи в російсько-українській війні з відходом Владіміра Путіна від влади. Однак він є надто пересічною фігурою, яка не заслуговує сполученого з нею терміну "путінізм". Ми повинні усвідомити самі і переконати союзників у тому, що Російська Федерація являє собою екзистенційну загрозу для всіх народів, які потрапили в орбіту Кремля. Конкретна фігура очільника російських панівних кіл – справа другорядна. Ця країна готова порушувати встановлений світопорядок за будь-яких умов.