Левка Лук'яненка поховають у вівторок. РОЗКЛАД ПРОЩАЛЬНИХ ЗАХОДІВ

Українського дисидента, політичного і громадського діяча Левка Лук'яненка поховають на Байковому кладовищі в Києві.

Розклад церемонії прощання опублікував настоятель храму Св. Миколая Чудотворця в с. Хотів о. Михаїл Предко, чиїм парафіянином був Левко Лук'яненко.

9 липня, понеділок

14.00 - с. Хотів Києво-Святошинського району Київської області, вул. Садова, 24.

10 липня, вівторок 

8.00 - заупокійна літія та похоронна хода по селу;
9.00 - виїзд із с. Хотів;
10.00 - 12.00 - клуб Кабінету Міністрів; 
12.30 - похорон у Володимирському Патріаршому соборі. Відспівуватиме Святійший Патріарх Філарет.

Поховають Левка Лук'яненка на Байковому цвинтарі в Києві.

Нагадаємо, український дисидент, учасник визвольного руху та екс-депутат Верховної Ради Левко Лук'яненко помер 7 липня в лікарні.

Як Роман Шухевич-"Щука" тричі березневу Тису перепливав

Роман Шухевич був чудовим плавцем, чемпіоном українських національних змагань з плавання. У нього була цивільна мрія – до 40-річчя переплести протоку Ла-Манш. Готувався, тренувався, багато плавав. Але на практиці – довелось боротись з окупантами й тричі долати Тису. Не для того, щоб втекти від відповідальності. А для того, щоб виконати свій обов'язок вояка, борця за незалежну й соборну Україну.

Яким був радянський лад? Судження історика

Деякі експерти пов'язують оптимістичні для нас перспективи в російсько-українській війні з відходом Владіміра Путіна від влади. Однак він є надто пересічною фігурою, яка не заслуговує сполученого з нею терміну "путінізм". Ми повинні усвідомити самі і переконати союзників у тому, що Російська Федерація являє собою екзистенційну загрозу для всіх народів, які потрапили в орбіту Кремля. Конкретна фігура очільника російських панівних кіл – справа другорядна. Ця країна готова порушувати встановлений світопорядок за будь-яких умов.

Вийти на слід Романа Шухевича. Невдала спроба МГБ

Планів і операцій МГБ із розшуку Романа Шухевича було багато. Але всі вони не мали успіху. І лише 5 березня 1950 року чекісти змогли вистежити його у селі Білогорща поблизу Львова. Того разу йому не вдалося вирватися з оточення. Довелося прийняти останній нерівний бій, в якому Головнокомандувач УПА загинув. Водночас працівники МГБ могли б встановити його місце переховування ще роком-півтора раніше. Але не все пішло так, як вони задумали.

"Троянські вісті". Український Мюнхгаузен та інші помічники більшовицьких людоловів

Як і кого з українських діячів більшовики використовували для спецоперацій на Заході.