2009: передвиборчі ролики Партії Регіонів

Тепер це можна показувати як антипіар "регіонів". Одне відео - про покращення життя вже сьогодні, а інше - "Краще було б, якби ВОНА відпочивала". Останній ролик заборонив показувати по ТБ суддя Вовк, який зараз головує у процесі над Луценком.

25 лютого 2010 року Віктор Янукович пройшов інавгурацію і офіційно приступив до виконання обов'язків президента України, ставши четвертим після Кравчука, Кучми і Ющенка головним чиновником країни.

Він із дуже незначним відривом переміг на виборах, визнаних спостерігачами демократичними, свого головного конкурента - тодішнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Головним козирем приходу невдахи-2004 до влади стало педалювання на економічних прорахунках "помаранчевої" влади. Основний удар упав на Тимошенко - її звинувачували в інфляції, зниженні зарплат, подорожчанні продуктів та інших негараздах, частково пов'язаних із тодішньою економічною кризою.

Улітку 2009 року, коли фактично стартували передвиборчі перегони, штаб Тимошенко почав розміщувати рекламу, суть якої зводилася до протилежного "регіоналам" змісту - Вона, мовляв, працює і робить реальні справи, а Їй заважають.

2001: перший арешт Тимошенко (ВІДЕО)

У відповідь конкуренти запустили ролик, який ІП й пропонує подивитися вище. У вересні 2009 року цей ролик був заборонений Печерським судом (ухвалу виніс той самий Сергій Вовк, який зараз судить Юрія Луценка). Заборона викликала обурення Ганни Герман, яка того ж дня звинуватила Тимошенко і Вовка у "наступі на свободу слова і поверненні цензури".

Відео, яке закликає "Краще було б, що б Вона відпочивала" (зараз ці слова звучать зловісним прогнозом), містить повний набір передвиборчих месиджів Партії Регіонів - непрофесійна влада, зростання цін, невпевненість у майбутньому, дайте дорогу справжнім професіоналам, які покращать життя виборців.

З цим набором ПР виграла і парламентські вибори 2007 року. Пам'ятаєте "Партія Регіонів - покращення вашого життя вже сьогодні!"? Якщо не пам'ятаєте, дивіться:

Зараз ці ролики цілком можна демонструвати як антипіар самої Партії Регіонів і її лідера. За два роки перебування у владі Янукович переформатував під себе урядову, парламентську і судову влади, але очікуваного покращення масам так і не забезпечив, що викликає тепер роздратування і турбацію :) цих мас.

Згідно з законом, Віктор Федорович залишатиметься президентом ще три роки.

Дивіться також:

2003: Кучма розпікає Януковича (ВІДЕО)

2004: агітпроп за Януковича (ФОТО)

2006: Тимошенко дарує Кушнарьову намисто (ВІДЕО)

2010: інавгурація Януковича. Як це було (ВІДЕО)

Чорнобильська катастрофа. Смерть тисяч людей заради виживання радянського режиму

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 37 років тому – у 1986 році. Тодішній комуністичний режим до останнього намагався приховати інформацію про масштаби забруднення території та опромінення радіацією людей. Приховував не тому, що розумів масштаби і наслідки катастрофи. А тому, що влада завжди так працювала і показувала СРСР як найкращу в світі державу, в якій ніяких катастроф ніколи не відбувається

На могилі Алли Горської

2 грудня 1970 року на Київщині виявили тіло жорстоко вбитої Алли Горської. Поховали художницю у Києві на Берковецькому кладовищі. Її похорон перетворився в акт громадянського спротиву. Публікуємо текст Євгена Сверстюка, який він написав після смерті Алли Горської. Сверстюк виголосив його на похороні, згодом прощальне слово надрукували у пресі та поширили на Заході.

Про Невідомого Солдата

Є вислів "війна закінчиться тоді, коли буде похований останній солдат". Він далекий від реальності. Насправді жодна війна не закінчена. Тому могила невідомому солдату - це важливий символ, адже це пам'ятник усім - і тим, хто поки що невідомий, і тим, кого ми ніколи не знатимемо по імені.

Пам’яті Ольги Стокотельної: "Нехай назавжди твоє добре ім’я буде між людьми"

В історії українського Руху опору 70-80 років ХХ століття особливе місце належить Ользі та Павлові Стокотельним – особам, які були відданими ідеалам вільної та незалежної України й поєднали своє життя з відомими дисидентами, правозахисниками Надією Світличною та Миколою Горбалем. У квітні цього року Ользі та Павлові мало б виповнитися 162… Саме так двійнята Стокотельні рахували свої роки. Та не судилась. 20 грудня 2023 року Ольга покинула цей світ. Цьогоріч Павло вперше за 81 рік буде свій день народження зустрічати сам.