7 листопада 2012
Тексти

1964: кандидат у президенти США лякає виборців комуністами

Цей ролик - передвиборча реклама кандидата в президенти США від республіканської партії Баррі Ґолдвотера. Нам показують виступ Микити Хрущова, але слова радянського лідера перекладені, м'яко кажучи, невірно. Схоже на практику російського ТБ у 2004 році.
Колонки

Левко Лук'яненко: З пітьми тоталітаризму... Пам’яті Славка Доценка

24 жовтня 2012 року подався у мандрівку всесвітами відомий літератор, критик, перекладач (від Оскара Вайлда до Кліффорда Саймака), учасник руху опору, політв’язень радянських тюрем і концтаборів (1953-1963).
Коротко

В Москві єврейську історію покажуть в 4D, а російську - очима євреїв

В Москві 11 листопада в приміщенні Бахметьєвського автобусного парку відкриються Єврейський музей та Центр толерантності.

Сьогодні вкотре мають призначити директора Національного Художнього

Рішення про призначення директора національного художнього музею Украйни буде прийняте 7 листопада на засіданні Музейної ради.

В Узбекистані знайшли кераміку Пікассо

В Узбекистані виявили колекцію кераміки Пікассо - через 40 років після того, як вона була пожертвувана Радянському Союзу.

НА ОВК 94 - ДВА НАУКОВЦІ З ІНСТИТУТУ ІСТОРІЇ НАНУ

У виборчій комісії округу №94 працюють два історики з Інституту історії України Національної академії наук. Один - секретар ОВК - представляє партію "Братство", інший - "Русское единство".

Музей Прадо знайшов нову картину Тиціана

Куратори мадридського музею Прадо підтвердили, що картина "Іоанн Хреститель", яка понад 120 років зберігалася в церковному приході в іспанському місті Альмерія, належить пензлю Тиціана.

У Києві презентують чергову книгу спогадів Левка Лук'яненка

В четвер у Києві відбудеться презентація чергового тому спогадів Левка Лук'яненка "З часів неволі. Книга п'ята: Одержимі".

В Мінську облили валер'янкою пам'ятник Леніну

Активісти білоруської молодіжної опозиційної організації "Молодий фронт" сьогодні вночі біля будівлі Будинку уряду в центрі Мінська облили настоянкою валеріани пам'ятник Леніну.

У Києві розкажуть, як святкували День Жовтневої революції

Історик, автор книги "Київ: конспект 70-х" Станіслав Цалик прочитає лекцію про те, як святкували 7 листопада та інші радянські свята у столиці Української РСР в 1970-х роках.

ВИДАНО АНГЛОМОВНУ ХРЕСТОМАТІЮ ПРО ГОЛОДОМОР

В Університеті Альберти (Канада) вийшла друком англомовна збірка про Голодомор 1932-1933 років в Україні.

Харківський депутат презентував фотоальбом про історію Києва

У Києві презентували фотоальбом "Київ. Місто, яке пережило війну", в якому з різних архівів світу зібрано унікальні фотоматеріали про історію столиці з початку ХХ століття до сьогодні.