21 вересня 2021
Тексти

Ізраїль. Історія відродження нації

Ізраїль вражає стороннього глядача, взяти хоча б його політичне життя, де «нові» праві під проводом Бенета скинули незмінного лідера «старих правих» Нетаньягу шляхом об'єднання з арабською ісламістською партією «РААМ» (!). Парламентаризм в демократичній державі підсовує різні сюрпризи та конфігурації, і такий устрій був притаманний Ізраїлю від початку його існування, що тим більш парадоксально з огляду на те, що євреї прибували до Сіону з недемократичних країн: з Російської імперії, нацистської Німеччини та арабських країн, які й досі не знають про таке досягнення модерну.
Коротко

В Івано-Франківську розкажуть про гастрономічні вподобання Івана Франка

В Івано-Франківську 26 вересня вперше відбудеться екскурсія в межах проєкту «Гастромандрівка слідами українських літераторів». Екскурсантів познайомлять з історичними фактами та гастрономічними вподобаннями письменника Івана Франка.

В Іспанії виявили ранньохристиянське поховання

Археологи дослідили незвичну вестготську гробницю 7-8 століття у скелі біля печерного християнського скиту Сан-Тірсо і Сан-Бернабе на півночі Іспанії.

АНОНС: Як читати архіви радянських спецслужб? Майстер-клас від ЦДВР

Центр досліджень визвольного руху проведе майстер-клас «‎Як читати архіви радянських спецслужб? На прикладі архівів Внутрішніх військ НКВД»‎.

Європейська академія нагородила найактивніші музеї

Європейська музейна академія визначила найкращі заклади, які в умовах пандемії змогли продовжити роботу та активно сприяли поширенню знань і прогресу в культурно-науковому житті.

В Амстердамі відкрили національний меморіал жертвам Голокосту

У столиці Нідерландів Амстердамі відкрили перший національний меморіал жертвам Голокосту.

Бандера vs. Гітлер і Сталін: як націоналісти відновили українську незалежність. ВІДЕО

Сьогодні вийшла п’ята серія історичного проєкту «10 Днів незалежності України». Як українські націоналісти відновили українську незалежність, втратили її за тиждень та перейшли до антинацистського руху опору