Війна у В'єтнамі. Документальні фото

Військову операцію з ліквідації Усами бін Ладена високопосадовці США на чолі з президентом Обамою спостерігали у прямому ефірі - завдяки технології передачі цифрового сигналу з камер у солдатських шоломах.

40 років тому, коли американський уряд відправив армію в інший азіатський регіон, таких технологій не було. Фото з В'єтнаму робилися на плівку. Пропонуємо вам підбірку документів іще однієї американської війни.

Війни в Індокитаї, частиною яких є і В'єтнамська війна 1950-их-1975 року - заплутане протистояння. США втрутилися в цей громадянський конфлікт, побоюючись "комуністичної експансії в регіоні". Тут Холодна війна перетворилася на "гарячу". 

І соціалістичний уряд Північного В'єтнаму, і пост-колоніальний уряд Південного В'єтнаму пояснювали свої насильницькі дії бажанням зберегти єдність країни. У південців це виходило не дуже, тому в 1965 році розпочалося активне військове втручання США, котрі підтримали Південь.

Ці і ще багато документальних кадрів, зроблених переважно фотографами агенції АР,  можна подивитися на в'єтнамському форумі 180do.

Документи часів радянської війни в Афганістані дивіться тут