Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2014/08/22/144147/

Школярі РФ вивчатимуть тільки московську історію Криму

22.08.2014
Міністерство освіти й науки РФ визначило, що російські школярі будуть вивчати тільки ті відомості з історії Криму та Севастополя, що пов'язані з московською політикою в регіоні.

Про це повідомляє РІА Новості з посиланням на представників міністерства.

За словами чиновників, концепція нового навчально-методичного комплексу містить відомості про підкорення Криму Російською імперією - Кримські військові походи (1687 і 1689 рр.), анексія земель Кримського Ханства (Криму, Північного Причорномор'я і Кубані) Катериною ІІ, докладну інформацію про Кримську війну 1853-1856 років і "події Громадянської та Великої Вітчизняної війни", що розгорталися на півострові.

"Розділ, присвячений новітній історії Російської Федерації, доповнений інформацією про входження Криму і Севастополя до складу Російської Федерації в 2014 році", - повідомили в уряді.

Всі зміни в концепцію були затверджені міносвіти спільно з Російським історичним товариством, мінкультом і Загальноросійським народним фронтом [громадська організація під крилом правлячої партії "Єдина Росія"].

В уряді також повідомили, що міністерство освіти направило рекомендаційний лист у всі видавництва, щоб вони в найкоротші терміни скорегували свої підручники історії.

Нагадаємо, Російське історичне товариство було створене у 2012 році - його очолив Сєрґєй Наришкін, який до того був головою президентської Комісії з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії.

Опікунську раду історичного товариства очолив президент РФ Владімір Путін. Саме ця організація розробляє однакову для всіх шкіл "канонічну" концепцію викладання історії Росії в середній школі. Саме Путін і має підписати остаточний варіант концепції та єдиного підручника історії.

У червні 2014 року Путін доручив міносвіти спільно з Російським історичним товариством "гідно представити роль Криму в долі Росії" для нової шкільної програми з історії РФ.

Дивіться також:

Окупаційна влада замінює українські пам'ятники на імперські

У Криму забороняють меморіальні заходи до 70-річчя депортації татар

В Севастополі напали на археологів, які мала український дозвіл

У Криму вчать дітей, що татари - посібники нацистів

В Росії хочуть перейменувати Крим

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".