18 квітня 2012
Тексти

"Совершенно секретно". Або як потрапити в архів

Траплялися і просто курйозні випадки, коли на плакати з Елвісом Преслі накладали відповідний гриф. Чи становить цей документ інформацію про державну таємницю? Здоровий глузд каже "ні". Це ж стосується і кримінальних справ служб безпеки вже неіснуючої країни.
Коротко

СУД У СТРАСБУРЗІ ВИЗНАВ КАТИНЬ ВІЙСЬКОВИМ ЗЛОЧИНОМ

Європейський суд з прав людини визнав розстріли поляків у Катині в 1940-му військовим злочином, однак не став вимагати від Росії заново розслідувати справу і реабілітувати жертв масових репресій.

У Харкові презентують довідник по роботі з архівами КГБ

Як дізнатися, хто співпрацював із КГБ? Де знайти відомості про родичів, засуджених у часи СРСР? Як правильно написати запит?

АНОНС: виставка, присвячена Параджанову

Сьогодні, 18 квітня о 17:00 в галереї мистецтв ім. Олени Замостян НаУКМА відбудеться відкриття другої фотовиставки проекту "Параджанов. Дотик".

Вулицю Металістів у Києві перейменують на честь історика?

Вулицю Металістів у Солом’янському районі столиці перейменують у вулицю Михайла Брайчевського.

Від Мінкульту вимагають заборонити фільм “Матч”

Громадськість звернулась до міністра культури Михайла Кулиняка з вимогою заборонити прокат російського фільму “Матч” на території України.

В’ятрович презентує "Історію з грифом "Секретно" у Харкові

В четвер, 19 квітня, у книгарні "Є" в Харкові (вул. Сумська, 3) о 18:00 розпочнеться презентація книги Володимира В'ятровича.

Реконструкція Катинського маршу у Варшаві. ФОТО

В центрі Варшави вже вп'яте відбулася жалобна хода в пам'ять про тисячі офіцерів Війська Польського, військовослужбовців Корпусу прикордонної охорони та співробітників державної поліції, розстріляних НКВД навесні 1940 року у Катині та інших місцевостях СРСР.