24 жовтня 2011
Тексти

Тимоті Снайдер: "В Україні було два голодомори - радянський і нацистський"

"...Україна стоїть у центрі найбільшої катастрофи Західного світу. З 17 млн убитих 14 млн було знищено там, де побували і радянська, і німецька адміністрації. В 1930-40-их Україна була найнебезпечнішим для життя місцем у світі..."
Коротко

Шукають педагогів, які хочуть навчитися розповідати про Голокост

Український центр вивчення історії Голокосту спільно з Всеукраїнською освітньою програмою "Розуміємо права людини" за підтримки фундації Матра Кап та посольства королівства Нідерландів в Україні оголошують проведення нового проекту на 2011/2012 н.р.

Гофман про "Чорного Ворона": "Антиросійська, ксенофобська книжка"

Режисер Єжи Гофман сказав, що відмовився екранізувати роман Василя Шкляра, оскільки "хочеш, щоб поважали тебе, твою націю, історію і традиції, повинен поважати і інші нації з їх історією... не можна всіх навколо вважати ворогами!".

Митники не дали вивезти монети грецьких колоній Чорного моря (ФОТО)

Поштовим відправленням з України намагалися вивезти античні монети, датовані VІ-V сторіччям до н.е. Митна служба порушила кримінальну справу за фактом контрабанди.

В Могилянці презентують "Спогади" історика Полонської-Василенко

26 жовтня 2011 року у Конґреґаційній залі НаУКМА (вул. Сковороди, 2) відбудеться презентація книги спогадів одного з найвідоміших українських істориків ХХ століття, багаторічного декана філософського факультету Українського вільного університету в Мюнхені Наталії Полонської-Василенко.

ІКОМОСу розповіли про те, як забудовують історичний центр Києва

Відбулася неофіційна зустріч експерта міжнародної організації із захисту пам'яток культури ІКОМОС Тодора Крестєва з представниками громадських організацій Києва. Є шанси, що він донесе інформацію про справжній стан забудови в історичному центрі міста до ЮНЕСКО.Зустріч дасть значно більше результатів для міста, ніж десятки зустрічей з офіційними чиновниками.

Анонс: дискусія "Революція 1991 року: спасибі жителям Донбасу!"

У Львові говоритимуть про шахтарський протестний рух 1989-1991 років.

Презентація книги про взаємини українців та євреїв

Центр досліджень іcтopiї та культури східноєвропейського єврейства НаУКМА презентують підбірку інтерв'ю про українсько-єврейські стосунки.