Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2018/02/14/152069/

Камінь УПА в харківському парку обмалювали біло-червоними кольорами. ФОТО

14.02.2018
У центрі Харкова невідомі розфарбували пам'ятник воїнам УПА, що в Молодіжному парку, в кольори польського прапора

Як розповіли в поліції міста, напис пам'ятника повністю зафарбували смугами білого та червоного кольорів, повідомляє "Новое время".

 Фото: 057.ua

Сайт 057.ua з посиланням на прес-службу Київського відділу поліції Харкова повідомляє, що подію кваліфікували за Ст. 296 Ч.1 (хуліганство) КК України.

Сам пам'ятник уже очистили.

Як повідомлялося, у Стрию на Львівщині вандали відрізали голову в пам'ятника Тарасові Шевченку і здали на брухт.

Нагадаємо, 6 лютого Президент Польщі підписав контраверсійний закон про IPN.

7 лютого, УІНП заявив про неможливість продовження роботи Українсько-польського форуму істориків у попередньому форматі через загрози для свободи слова у Польщі.

Як повідомлялося, 26 січня Сейм Польщі ухвалив запропонований рухом Kukiz'15 законопроект про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології".

Українське МЗС заявило про свою глибоку стурбованість ухваленням цього законопроекту. Із різкою критикою законопроекту виступили ізраїльські дипломати й політики.

Вночі з 31 січня на 1 лютого Сенат Польщі ухвалив законопроект. Напередодні нічного голосування Державний департамент США оприлюднив заяву, в якій висловив побоювання, що зміни до закону про ІПН можуть підірвати свободу слова і свободу академічних дискусій.

Президент Чечні Рамзан Кадиров схвально прокоментував  зміни у польському законодавстві. Але вважає, що цих змін не досить.

5 лютого до дисксії навколо закону долучилися прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький, відставні дипломати, чинний голова МЗС. Також у Польщі соціологи дослідили, як поляки ставляться до новелізації скандального закону про польський Інститут нацпам'яті.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".