1 грудня 2010
Тексти

Свобода, яку не спинити. Перший досвід на батьківщині демократії. VI ст. до нашої ери

Коли розібралися з супротивниками режиму, то почали відбирати майно і в тих, хто просто його мав більше за інших, а тому, на переконання громадян, нажив нечесно, зокрема і за рахунок грабіжницьких відсотків по кредитах. Потім багатих змусили "ділитися" з бідними й іншим способом...

"Серед українцiв мало було капiтулянтiв" - як і для чого КДБ УРСР стежив за дисидентами

Спецоперацiя КДБ УРСР проти українських дисидентiв пiд кодовою назвою "БЛОК" розпочалася 28 червня 1971 року, коли вийшла постанова Полiтбюро ЦК КПРС про боротьбу з самвидавом. Справа тривала п'ятнадцять рокiв, останнi її документи датованi 1986-м.
Колонки

Юрій Рудницький: "Орійщина" під омофором кардіолога з Міністерства культури

Чиновники Міністерства культури і туризму беруть участь у популяризації "праукраїнської мови", псевдонауки і квазірелігії - "а що тут такого?".
Коротко

Симоненко пропонує Верховній Раді згадати про Нюрнберг так, як це зробила Держдума

Щоб не дати "деяким політикам визнати СРСР рівною мірою відповідальним разом із Німеччиною за розв'язання Другої світової війни, а також реабілітувати і героїзувати колабораціоністів".

Депутати не захотіли навіть слухати про те, щоб у Лаврі залишилися музеї

Верховна Рада відмовилась накласти мораторій на виселення музеїв з території Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

ЗА ЗНЕВАГУ НАД ЖЕРТВАМИ ГОЛОДОМОРУ НЕ ПОСАДЯТЬ. Луганська комуністка продовжує "пиршество"

Минулої п’ятниці депутатка Луганської міськради від КПУ Наталія Максимець вразила Україну записом на своєму блозі: в день пам’яті жертв Голодомору вона, Максимець, збирається принципово влаштувати бенкет. Тепер комуніст продовжує карнавалити.