2 березня 2012
Колонки

Володимир В'ятрович: Лекція за зачиненими дверима

Ґжеґож Россолінський-Лібе не захистив навіть дисертації - зате здобув відомість кількома статтями, що є радше скандальними, ніж науковими. Ажіотаж довкола його виступів був очікуваний, може, й запланований. Цьому посприяла "вдала" назва лекції про Бандеру як фашиста, завдяки якій автор, ще не почавши виклад своїх аргументів, yже дійшов висновків.
Коротко

Директор ЦОМ пояснив, що таке толерантність у підручниках з історії

Директор Центру освітнього моніторингу Павло Полянський наголосив, що в епоху глобалізації важливою місією шкільного курсу історії та підручників з цього предмету є, з одного боку, формування національно свідомої й відповідальної особистості, а з іншого – члена загальноєвропейської спільноти.

До річниці смерті Шухевича покажуть уніформу і зброю УПА

4 березня о 12:00 у м. Києві на Софійській площі Спілка Української Молоді в Україні запрошує відвідати панахиду за генерал-хорунжим УПА Романом Шухевичем.

СКАНДАЛ ІЗ ЛЕКЦІЯМИ ПРО "ФАШИСТА" БАНДЕРУ. ТОЧКА ЗОРУ МОГИЛЯНКИ

"...Було зрозуміло, що лекція планується як скандальний захід: нас просили зайнятися питанням безпеки і забезпечити охоронців для лектора". "...Іt was clear that the lecture is planned as a scandalous event: we were asked to take care of security matter and to provide bodyguards for the lecturer".

Церкви на Дніпрових схилах не такі важливі, як вертолітні майданчики

Церква Святого Миколая на Аскольдовій могилі не може отримати дозволи для проведення комунікацій до храму через статус дніпровських схилів як особливо цінних земель.

Анонс: освітній симпозіум "Історія України багатокультурна"

16 березня 2012 року у Київському будинку вчителя Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін "Нова Доба" проводить освітній симпозіум на тему: "Історія України багатокультурна".

В Одесі з'явилася маршрутка з "общерусской" символікою (ФОТО)

В Одесі з'явилося маршрутне таксі, прикрашене гербом Російської імперії, картою Новоросійського краю та історичним гербом Одеси.