2 липня 2020
Тексти

Бандера і спорт: вболівав за «Мюнхен-1860», грав у баскетбол, обожнював лижі

Про життя Степана Бандери відомо чимало – що про український період і діяльність тут, що про польське та німецьке ув’язнення та життя в еміграції. Одна з частин біографії провідника, яка не має належного дослідження й бодай однієї цільної статті, – зацікавлення Бандерою спортом. Більшість історій вже обросла легендами та міфами. Що не дивно, коли мова йде про таку постать.
Коротко

АНОНС: Онлайн-семінар "Операція «Вісла»: чи можна кваліфікувати як геноцид?"

Чим була операція «Вісла»? Хто повинен відповідати за кривду, заподіяну українцям Закерзоння 1947 року? Чи варто Україні «симетрично» відповідати на політичні рішення чинної влади Польщі, проголошуючи геноцидом дії комуністичної польської влади проти мешканців українських етнічних територій, що відійшли до Республіки Польща після Другої світової війни?

У Львові відкопали старовинний фундамент: археологів не покликали. ФОТО

Львівські дослідники показали, як будували будинки на болотяній місцевості.

На Житомирщині знімають кіно про 30-ту бригаду ім. Князя Острозького

На Житомирщині почали знімати фільм «Щит з острогою» про 30-ту окрему механізовану бригаду ім. князя Костянтина Острозького.

У Бостоні приберуть пам'ятник з президентом Лінкольном

Влада американського міста Бостон вирішила прибрати з центрального парку пам'ятник Аврааму Лінкольну і афроамериканцю, що схилився біля нього на коліно.

У Харкові увічнили мистецтвознавця Стефана Таранушенка. ФОТО

Меморіальну дошку досліднику церковної архітектури, музейнику Стефану Таранушенку відкрили на вулиці Мироносицькій, 76 у Харкові.