3 січня 2020
Тексти

"Я ніби потрапив у дешевий вестерн". Захоплення Слов'янська очима фотокореспондента

"Поки я перелазив через барикаду ближче до бандитів, щоб зробити фото, в мене вчепилися кілька дідусів та стали кричати, що я був висаджений з вертольота і що я шпигун Київської хунти.
Але варто було мені застосувати правило першої фрази і сказати чарівне слово "Москва", як вони шанобливо відсахнулися".
Коротко

Дуда не хоче їхати на ізраїльський форум пам'яті Голокосту через Путіна

Президент Польщі Анджей Дуда радше за все не поїде на Всесвітній форум пам’яті Голокосту, який відбудеться 23 січня в меморіальному комплексі “Яд Вашем” в Єрусалимі.

Історія вже не визначає порядок денний відносин України й Польщі - посол Дещиця

Питання історії залишаються на порядку денному двосторонніх відносин України і Польщі, але вже не є основними темами переговорів, вважає український посол у Варшаві Андрій Дещиця.

У Києві зареєстрували петицію про перейменування вулиці Пушкінської на Асфальтовану

Громадський активіст Олександр Аронець зареєстрував на сайті Київради петицію із закликом перейменувати вулицю Пушкінську в Києві на вулицю Асфальтовану.

Дробович допустив поновлення співпраці з російськими істориками

Голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович вважає, що існує потреба діалогу «навіть з ворогом, навіть з країною, що на нас напала".

До музею Бандери передали документ із підписом його батька

Історико-меморіальний музей імені Степана Бандери у його рідному селі Старий Угринів отримав новий експонат – свідоцтво про народження та хрещення, підписане його батьком, священиком Андрієм Бандерою.