3 жовтня 2013
Тексти

1993: Єльцин розстрілює будівлю парламенту. ВІДЕО

У жовтні 1993 року в незалежній російській державі завершилася конституційна криза, яка тривала вже багато місяців.

"Революція буває тоді, коли еліта провалилась у своїх планах"

Відомий російський історик, дослідник російського імперіалізму Олександр Еткінд - про три шляхи реінтеграції зруйнованих імперій, шляхи відокремлення України від колишньої метрополії та олігархів, які живуть за Тургенєвим.
Коротко

В Таллінні відкрили музей Народного фронту

В Таллінні в галереї на площі Вабадузе було відкрито музей Народного фронту. Він розташувався в приміщеннях, спеціально розрахованих для цього.

Здається квартира, де в часи соціалізму жила Ангела Меркель. ФОТО

Квартиру, в якій у соціалістичній Німеччині жила нещодавно переобрана канцлер ФРН Ангела Меркель, можна зняти через сайт оренди нерухомості AirBnB за 55 євро на добу.

АНОНС: В художньому музеї - живопис Василя Кричевського

4 жовтня в 18.00 в Національному художньому музеї України розпочнеться виставковий проект "Василь Кричевський. Між авангардом і традицією", в рамках якого буде представлено найбільшу на сьогодні експозицію живопису Василя Кричевського, у тому числі і роботи, які до цих пір вважалися втраченими.

ЗВЕРНЕННЯ ДО АРХІВІВ МОЖНА ПОДАВАТИ ЕЛЕКТРОНКОЮ

У Державній архівній службі України підтвердили, що всі архівні установи зобов’язані приймати звернення громадян та організацій електронною поштою.

В Білорусі - музей мобільних телефонів

Одна з комерційних компаній відкрила у Бресті музей мобільного зв'язку.

Музей музичної культури імені Глінки починає "перезавантаження"

Новий сезон у Центральному музеї музичної культури імені Глінки буде відзначений "перезавантаженням" - відвідувачам запропонують ряд нових за своєю концепцією і творчому втіленню проектів, орієнтованих на різний вік і музичні уподобання.