4 січня 2011
Тексти

Тамерлан проти Тохтамиша. Війни за Шовковий шлях у приазовських степах

У серпні 1395 року армія Тамерлана наздоганяє золотоординське військо, яке укріпилося в місті Єлець. Тимур розносить московсько-татарський гарнізон в пух і прах. Вся надія Москви тепер була на ікону Богородиці з Вишгорода під Києвом. (рос.)

2008: голлівудський бойовик про російсько-грузинську війну

Якщо грузинська влада справді має стосунок до інвесторів фільму, вона створює своє бачення історії і формує його у своїх громадян і решти світу. До того ж формує за допомогою найбільш безпрограшного варіанту - видовищного кіно.
Колонки

Степан Бандера: Из неисчерпаемого источника* (рождественский текст Бандеры)

Большевики начали отчаянную борьбу с религией, преследуя и уничтожая Церковь Христову. Но они не смогли уничтожить заложенные в человеческие души основы веры: тоску по Богу и поиск Божества.

Віталій Пономарьов: Романтики як хранителі історичної пам'яті

Почуття людини та її спільноти закорінені в минулому, а їхній геній живе в історії. Це особливо притаманно мешканцям геополітичного простору між Мюнхеном і Ялтою - тут "опритомніти" означає "опам'ятатись". Згадувати, забувати і пригадувати знову...
Коротко

У Запоріжжі скидаються на новий пам'ятник Сталіну - міцніший і під охороною

У Запоріжжі ветерани Великої Вітчизняної війни розпочали збір коштів на виготовлення і встановлення на території Запорізького обкому КПУ нового пам'ятника Йосипу Сталіну.