4 травня 2011
Тексти

"Маршрути поколінь: героїчними стежками УПА на Волині"

Видання покликане привернути увагу суспільства до історії рідного краю та її творців. Українська незалежна держава постала завдяки сотням тисяч героїв, справжні імена яких ще належить вивчити. У путівник увійшли найвідоміші (але далеко не всі) історичні місця Волині, які мають туристичне і краєзнавче значення.

Насильство заради добра. Чому ми так любимо рицарів

Уявімо собі юнака, який у наші часи вирішив звільнити князівну із замкової вежі. Досягнувши своєї мети самотужки, він би потрапив до звичайної державної тюрми. Бо обов'язком сучасного рицаря, який дізнався про злочин, є хіба що повідомити поліцію.
Колонки

Вахтанг Кіпіані: "Кожну більш помітну подію занотовуємо для прийдешніх часів..."

Сімдесят років тому журнал "Український тиждень" з Праги писав про внутрішню політику та міжнародну ситуацію - скажімо про те, що на Західній Україні є 200 тисяч партизанів і Європа не матиме покою; скаржився на дорожнечу та непунктуальних читачів, які не поспішають поновити передплату...
Коротко

Cправу про заборону червоного маршу у Львові повернули до суду

4 травня 2011 року Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Львівської міської організації ВО "Свобода" щодо заборони проведення масових заходів 9 травня 2011 року політичною партією "Русское единство".

Янукович підпише закон про червоні прапори, щойно його побачить

Президент Віктор Янукович підпише закон про використання червоного прапора під час святкових заходів до Дня Перемоги, щойно документ надійде йому на підпис.

При будівництві "Олімпійського" руйнують Київську фортецю

Голова комісії Київради з питань культури й туризму Олександр Бригинець звернувся до голови КМДА Олександра Попова та голови комітету з Євро-2012 Бориса Колеснікова з вимогою припинити руйнувати пам'ятку - Київську фортецю XVIII-XIX століть.