5 серпня 2011
Тексти

Небезпечні родичі академіка Олександра Богомольця

Двоюрідний брат президента АН УРСР був генерал-хорунжим Української Держави. Інший далекий родич Олександра Богомольця командував бронедивізіоном у отамана Семенова, а відтак працював на славетному бульварі Голлівуд...

Татьяна Таірова-Яковлєва: "Розпад імперій завжди проходить непросто"

"Хто кому що приєднував - це не історичний підхід. Так ми можемо сказати, що й Греція виникла руками російської зброї. Всі докори сучасній Україні прекрасно підійдуть і до Франції, і до Німеччини, і до будь-якої іншої країни..." (рос.)
Коротко

На Хортиці знищили хрест, встановлений до 1-ої річниці Незалежності

На запорізькому острові Хортиця був демонтований дерев'яний православний хрест, встановлений представниками козацького руху в 1992 році - до першої річниці Незалежності України.

За кошти російського антиквара розкопували військові поховання?

На Закарпатті скаутська організація "Галицька Русь" без жодних дозволів викопувала ями на полі, що є місцем масового санітарного захоронення жертв Першої і Другої світових воєн.

Ющенко оскаржить рішення по Бандері і Шухевичу у Верховному суді

Колишній президент Віктор Ющенко має намір оскаржити у Верховному суді підтвердження Вищим адмінсудом незаконності присвоєння звань Героя України лідерові ОУН Степанові Бандері і головнокомандуючому УПА Романові Шухевичу.